Connect with us

Šport

Basketbal: Radka Stašová bude od novej sezóny Čajkou

Po oznámení pokračujúceho tria je čas na prvé nové meno, ktoré bude súčasťou Piešťanských Čajok v nasledujúcej sezóne. Vedenie klubu sa dohodlo na pôsobení v sezóne 2023/2023 s 26-ročnou reprezentačnou rozohrávačkou Radkou Stašovou.

Published

on

Reklama

Pred niekoľkými dňami mali fanúšikovia možnosť vidieť Stašovú v národných farbách Slovenska na majstrovstvách Európy v Slovinsku, kde pomohla svojmu tímu k postupu zo skupinovej fázy. Rodáčka z Košíc má už za sebou bohatú kariéru v Niké EXZ, keď hrala za Spišskú Novú Ves, Banskú Bystricu a najmä Ružomberok. Za ten čas získala trikrát zlato (2019, 2020, 2021) a trikrát s družstvom triumfovala na Slovenskom pohári (2019, 2020, 2022)

Predchádzajúci ročník sa rozhodla premiérovo vo svojej kariére vydať za hranice Slovenska, najskôr si zahrala vo Veľkej Británii za Caledoniu Gladiators a následne sa presunula do španielskeho Alter Enersun Al-Qazeres Extremadura, kde mala priemer takmer 6 bodov, 2 doskokov a 2 asistencií na zápas. „Po ročnom pôsobení mimo Slovenska, ma vedenie a tréner Piešťanských Čajok oslovili, či by som chcela pôsobiť v ich tíme. Páči sa mi vízia klubu, že dávajú priestor slovenským hráčkam a zároveň, že majú vždy len tie najvyššie ambície. Na klub som počula pozitíva, verím, že rovnako tomu bude aj naďalej. Chcela by som sa po basketbalovej stránke zlepšovať, k tomu by malo pomôcť aj účinkovanie v Eurocupe. Teším sa a verím, že nadviažeme na predchádzajúcu úspešnú sezónu,“ prezradila nová posila Čajok.

Reklama

Angažovanie ďalšej Slovenky s reprezentačnými skúsenosťami je len podčiarknutím toho, že vedenie Čajok nemení svoju víziu, ktorou je poskytovanie priestoru najmä domácim hráčkam. „Som rád, že sa nám podarilo dotiahnuť ďalšiu kvalitnú slovenskú hráčku do slovenskej ligy, k nám do Piešťan. Myslím si, že Radka ukázala, že vyrástla v dobrú hráčku. Už má aj skúsenosti z Eurocupu, tiež z ťažkých zápasov a vyskúšala si už aj zahraničie. Z tohto pohľadu určite spokojnosť. Veľmi sa teším na spoluprácu s ňou a dúfam, že spolupráca bude mať kvalitu a na konci budeme všetci spokojní s tým, že sme ju dokázali dotiahnuť do tímu,“ povedal tréner Piešťan Peter Jankovič k novému podpisu.

Reklama

TS Piešťanské Čajky Foto: fiba.basketball, Lukáš Droppan

Populárne články