Connect with us

Šport

Basketbal: Chorvátka Ana Mandić pokračuje v Piešťanských Čajkách

Ďalšia dôležitá súčasť majstrovského kádra Piešťanských Čajok sa rozhodla pokračovať v kúpeľnom meste. Vedenie klubu sa dohodlo na predĺžení spolupráce s 22-ročnou chorvátskou reprezentantkou Anou Mandić.

Published

on

Reklama

 

Reprezentantka Chorvátska sa pred sezónou 2022/2023 prvýkrát rozhodla opustiť balkánsky región a tento krok sa ukázal ako správny. „Predchádzajúci ročník bol pre mňa skvelý, preto som sa rozhodla predĺžiť zmluvu s Piešťanmi. Klub a ľudia v Piešťanoch ma veľmi dobre prijali, za čo som veľmi vďačná. Som spokojná s tým, čo sme v uplynulej sezóne dosiahli. V tej nasledujúcej by som chcela dostať svoju výkonnosť na ďalší level, pomôcť môjmu tímu k výborným výsledkom v Eurocupe a samozrejme obhájiť titul majsteriek Slovenska,“ vyhlásila podkošová hráčka.

Reklama

V drese Piešťan získala vôbec svoj prvý majstrovský titul v profesionálnej kariére a zároveň aj Slovenský pohár. Okrem toho bola v lete súčasťou chorvátskeho národného výberu. To všetko ako členka základnej päťky Čajok, v lige s priemerom takmer 9 bodov, 6 doskokov, 2 asistencií a 2 ziskov na zápas. „Som rád, že sme sa dohodli na pokračovaní s Anou. Myslím si, že v prvom roku pôsobenia mimo svojej domoviny ukázala veľký potenciál. Stále ešte ako mladá hráčka má všetko pred sebou. Ja pevne verím, že v novej sezóne bude ešte produktívnejšia a ukáže ešte viac ako v predošlom ročníku, aj keď už predviedla svoju kvalitu. Veľmi sa teším z toho, že bude pokračovať v našom tíme,“ uviedol na jej adresu tréner Piešťan Peter Jankovič.

Reklama

TS Piešťanské Čajky Foto: Lukáš Droppan

Populárne články