Connect with us

Šport

Na Black Swans Triatlone takmer 300 pretekárov z 8 krajín

Triatlonoví nadšenci si v nedeľu 2. júla prišli na svoje, keď sa pri Piešťanoch na jazere Horná Streda uskutočnil už 4. ročník Black Swans Triathlonu 2023. Pretekalo sa na tratiach olympijského triatlonu, šprint triatlonu, akvabiku, ale aj na trati polovičného Ironmana.

Published

on

Reklama

Celkovo sa predstavilo takmer 300 pretekárov, tohto stále populárnejšieho športu. Merali si sem cestu z ôsmych krajín – Slovensko, Česko, Maďarsko, Rakúsko, Nemecko, Ukrajina, Azerbajdžan a USA – veľká časť bola v Piešťanoch cez víkend i ubytovaná.

Reklama

Na polovičnej trati sa podarilo zvíťaziť Ondrejovi Kubovi s neuveriteľným časom, 3:37 hod. Najlepšie z domácich skončil Tomáš Žlnay z klubu Black Swans na trati polovičného Ironmana s časom 4:01, ktorý bol celkovo piaty. Martin Badinka skončil v nabitej konkurencii 13. v kategórii.

Výborne išli aj nováčikovia Black Swans Tomáš Zemko a Mário Ondrášik, ale aj Martin Kubinec, ktorý vo svojej kategórii dosiahol na 24. miesto a Janko Veselý, 8. miesto v kategórii.

Reklama

V olympijskom triatlone hájil farby Black Swans Peter Reisel, ktorý uchmatol 2. miesto v kategórii.

Tretie miesto v šprinte v kategórii patrilo domácemu Palovi Sedliačikovi, ktorý preteká za klub TRNBB.

„Pretekári nás za organizáciu chvália, z toho sa veľmi tešíme, náš sen je triatlon zorganizovať v centre Piešťan pri Dome Umenia alebo na Kúpeľnom ostrove, a spraviť z neho veľké medzinárodné podujatie. To by museli všetky zložky regiónu spolupracovať, ale možno sa to raz podarí,“ hovorí organizátorka pretekov a konateľka Black Swans klubu, Janka Beňačková.

Viac fotografií a videí nájde na odkazoch FotoVideo.

TS Black Swans

Populárne články