Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky zrušili duel so Šopronom. Chýbajú im hráčky

Published

on

Reklama

Prípravný zápas Piešťanské Čajky versus Šopron Basket, ktorý bol plánovaný na piatok 6. septembra o 18:00 h v Diplomat aréne, sa neuskutoční. Piešťanské Čajky sa so svojim protivníkom dohodli na zrušení uvedeného duelu z dôvodu zdravotných problémov viacerých hráčok tímu. Čajky by totiž mali k dispozícii len sedem hráčok.

Čajky odohrali prvý prípravný zápas v aktuálnej sezóne stredu práve na palubovke maďarského euroligového tímu Šopron Basket. Ten je tradičným súperom piešťanských basketbalistiek v príprave. Už do tohto duelu nastúpili Piešťanky v oklieštenej zostave. Zápas im nevyšiel, pričom domáce hráčky potvrdili svoju kvalitu, jednoznačným rozdielom 76:23.

Reklama

Tréner Richard Kucsa mal v zápase k dipozácii len úzku rotáciu hráčok, keďže zdravotné problémy do stretnutia nepustili Jessicu Lubin, Alexandru Baburovú, Mateu Tadić, Tatianu Bábikovú a Simonu Majtásovú. Táto skutočnosť sa aj podpísala pod to, že Čajky Šopronu výraznejšie nevzdorovali. Piešťany prehrávali už po polčase 20:45, no v po prestávke piešťanské hráčky výrazne zaostali hlavne v ofenzíve, keď strelili len šesť bodov, čo sa odzrkadlilo na konečnom výsledku 26:73. Premiéru si v drese Piešťan odbili aj štyri nové akvizície Katarína Tetemondová, Terézia Sailerová, Jessica January a Yasmine Bidikuindila.

Najbližšie sa piešťanské basketbalistky predstavia v domácom prostredí o týždeň, keď od 13. – 15. septembra budú hostiť Diplomat Cup 2019 za účasti tímov ZVVZ USK Praha, BEAC Ujbuda, FCC Baschet Arad.

Reklama

-red- Zdroj: Piešťanské Čajky

Populárne články