Connect with us

Novinky

Tenis: Mladšie žiačky TK Kúpele Piešťany nečakane vicemajsterkami Slovenska družstiev

Published

on

Reklama

Posledný augustový týždeň sa uskutočnili tenisové Majstrovstvá Slovenska družstiev na rôznych miestach podľa jednotlivých vekových kategórii. Dorastenky TK Kúpele Piešťany hrali v Poprade odkiaľ priniesli bronzové medaile. Mladšie žiačky si so súperkami zmerali sily na domácej antuke a vybojovali nečakané bronzové medaile.

V prvom kole čakal piešťanské mladšie žiačky súboj s tímom TK Mladosť Košice. Domácim sa podarilo zvíťaziť tesne 4:3, pričom výsledok dosiahli vďaka úspechu v záverečných štvorhrách, keď po dvojhrách prehrávali 2:3. Piešťanské družstvo tvorila osmička Nina Kováčiková, Stella Izabela Švorcová, Soňa Depešová, Aneta Polačiková, Lucia Gulánová, Viktória Julínyová, Gabriela Somoano a Eliška Ella Gáliková.

Reklama

Ďalšou prekážkou pre domáce hráčky bolo družstvo TK Žilina. Piešťankám však tento súboj vyšiel a vyhrali hladko 6:1.

Vo finále ich tak čakala favorizovaná Nitra. Hráčky TK Slávia SPU nezostali nič dlžné svojej povesti a do domácich sa zakusli viac ako poriadne. Znamenalo to výsledok 7:0 v ich prospech, pričom však vicemajstrovský titul Piešťan, bol nečakaným úspechom.

Reklama

Dorastenky TK Kúpele Piešťany sa v prvom kole v Poprade stretli so TK Žilina. Súboj skončil víťazstvom piešťanských hráčok 4:3. Tie potom ďalšom kole nestačili na TK Slovan Bratislava, ktorému podľahli 1:5. 

Na záver však opäť prišlo víťazstvo, keď v súboji o celkové tretie miesto zdolali TK Slávia STU Bratislava v pomere 4:3. O bronzové medaile sa zaslúžilo družstvo v zložení Ema Baraniaková,  Ema Bolebruchová, Petra Horáková, Terézia Baraniaková, Ema Vatrtová, Stella Krivičková, Terézia Mĺkva,  Nela  Konopková, Sofia Somoano  a Sára Vlčáková.

Pozrite sa na fotogalériu zo zápasov mladších žiačok v Piešťanoch:

-red- Foto: th

Populárne články