Connect with us

Novinky

Slovenská reprezentantka posilou Čajok

Published

on

Reklama

Basketbalová reprezentantka Slovenska Katarína Tetemondová sa stala ďalšou posilou vicemajstrovského tímu Piešťanské Čajky. Úspešná hráčka pôsobila v zahraničných ligách a mala by byť líderkou tímu.

„Som rada, že sa po rokoch v zahraničí vraciam opäť na Slovensko,“ povedala nám takmer 31-ročná (nar. 24. 9. 1988) Popradčanka, známa však pod našimi košmi najmä zo svojho pôsobenia v Ružomberku. Do vlasti sa vrátila z maďarského PEAC-u Pécs. V tej istej krajine hrala už aj v minulosti za Euroleasing Šopron (2013/14), potom v IMOS-e Brno (2014/15), v španielskom Manne Filter Zaragoza (2016/17) a francúzskom družstve Hainaut Basket Saint-Amand (2016/17).

Reklama

„Vybrala som si klub, ktorý bude hrať nielen v extralige, ale aj v nadnárodných súťažiach EWBL a CEWL. Bolo to takisto lákadlo, ako aj ambície Čajok. Predpokladám totiž, že poriadne potrápime majstrovský Ružomberok,“ skonštatovala 186 cm vysoká účastníčka štyroch ME (2009, 2011, 2013 a 2015).

S tímom už trénuje niekoľko dní

Skúsená slovenská hráčka sa už k piešťanskému tímu pripojila a v stredu by sa mala predstaviť v jeho drese v prvom prípravnom stretnutí v maďarskom Šoprone. Aké sú zatiaľ jej prvé dojmy z nového pôsobiska? „Klub pracuje naozaj na vysokej úrovni, čo veľmi oceňujem. V tíme sa mi páči. Verím, že vytvoríme dobrú partiu nie len na ihrisku, ale aj mimo neho,“ doplnila Tetemondová, ktorá bude v Piešťanoch nosiť dres s číslom 5.

Reklama

V družstve pod vedením trénera Richarda Kucsu by sa mala skúsená hráčka uplatniť ako posila na poste „štvorky“, ale je pripravená hrať aj ako krídelníčka. „Je to jedna z najskúsenejších slovenských hráčok na svojej pozícii. Verím, že prínos jej skúseností pre družstvo posunie úroveň našej hry na kvalitatívne vyššiu úroveň. Teším sa na spoluprácu,“ uviedol na margo novej posily tréner Piešťan.

V klube od Kataríny Tetemondovej očakávajú, že sa stane jednou z líderiek tímu. „Líderka či nie, vždy sa budem snažiť vydať zo seba maximum a tímu a spoluhráčkam čo najviac pomôcť,“ dodala na záver nová posila Piešťan.

TS Piešťanské Čajky

 

Populárne články