Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky zdolali maďarský Cegled

Published

on

Reklama

Stredoeurópska basketbalová liga MEL pokračovala v stredu 30. októbra ďalším kolom. Piešťanské Čajky sa predstavili na palubovke CEEK Cegled, kde si pripísali ďalšie víťazstvo.

[singlepic id=47977 w=560 h=385 float=center]

Reklama

Prvý polčas bol vyrovnaný. Čajky vyhrali úvodnú štvrtinu o jeden bod 13:12. V druhej dali o tri body viac ako súperky a polčasové skóre bolo 31:27.  Zápas sa lámal v tretej štvrtine, ktorá vyšla lepšie Čajkám a podarilo sa im opäť zvýšiť náskok nad súperkami. Čajky napokon porazili Cegled 65:51 a maďarské družstvo si tak v MEL pripísalo už siedmu prehru.

Strelecky najúspešnejšou Čajkou bola v zápase Kateřina Bartoňová s dvanástimi bodmi. V tomto dueli bola bodová produktivita rovnomerne rozložená medzi viaceré hráčky Páleníková so Stehlíkovou pridali po desať bodov a Krč-Turbová 9 (Bartánusová 3, Fabianová 3, Dudášová 6, Pilátová 6, Stanková, Zentková 6, Dubeňová).

Reklama

Čajky majú v MEL na konte štyri víťazstvá a štyri prehry a s dvanástimi bodmi sú na šiestom mieste s pomedzi jedenástich družstiev. Rovnaký počet bodov má aj družstvo Pécsi 424, ktoré je na piatom mieste a Čajky ho privítajú na domácej palubovke už v sobotu 2. novembra.

Autor: db Ilustračné foto: ht

Populárne články