Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky vezú z Turecka ďalšie cenné víťazstvo

Published

on

Reklama

Basketbalistky Piešťanských Čajok v stredu 2. decembra zaznamenali v Euro Cupe ďalšie cenné víťazstvo. Tureckej Adane Aski vrátili na jej palubovke prehru z domáceho zápasu. Základ víťazstva položili Čajky hneď v úvodných troch minútach zápasu, po ktorých viedli 10:0 a následne rovnako aj v úvode druhého polčasu. Najlepšou strelkyňou piešťanských basketbalistiek bola s 21 bodmi Monica Engelman.

IMG_7600_resize
V úvode prvej štvrtiny sa k Monike Engelman pridala strelecky aj Kateřina Bartoňová a tieto dve hráčky vybudovali náskok Čajok. Hra sa postupne vyrovnávala a turecké basketbalistky pomaly sťahovali náskok, ktorý bol na konci prvej štvrtiny už iba trojbodový (15:18). Druhé dejstvo vyšlo lepšie domácim, ktoré vyhrali tento mikrosúboj 22:18. Polčasové skóre tak bolo o bod v prospech Adany (37:36).
Po prestávke dali prvý kôš síce domáce, ale potom nasledovala šnúra presných pokusov Čajok. Postupne koče pridávali Felixová, Krč-Turbová, Engelman i Oroszová a Piešťanky razom viedli 47:39. Hráčky Adany sa snažili kontrovať a stiahnuť nepriaznivé skóre, ale Čajky v tretej štvrtine jednoducho dominovali. Vyhrali ju 22:7 a skóre na jej konci bolo 44:58. V poslednej štvrtine sa opäť o kúsok lepšie darilo strelecky domácim, ale náskok, ktorý si vybudovali Piešťanské Čajky v treťom dejstve už zmazať nedokázali a prehrali 63:72.

Reklama

Najbližšie sa Čajky stretnú v sobotu 5. decembra na domácej palubovke v extraligovom súboji s Good Angels Košice. V stredu 9. decembra privítajú doma vrámci Euro Cupu turecký Besikstas JK.

-th- Foto: FB Piešťanské Čajky a -lt-

Reklama

Populárne články