Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky v sobotu hostia Šopron. Oplatia mu 9 bodovú prehru?

Published

on

Reklama

Basketbalistky Piešťanských Čajok v stredu odohrali svoj prvý prípravný zápas na sezónu 2017/2018. V Šoprone sa postavili proti euroligistkám a niekoľkonásobným majsterkám Maďarska. Z veľkej časti obmenený tím Čajok v prvom prípravnom stretnutí na víťazstvo nedosiahol a domáce hráčky vyhrali 61:52.

Piešťanské Čajky nastúpili do zápasu s desiatimi hráčkami, z čoho až sedem v Čajkách debutovalo. Tréner M. Pospíšil ešte nemohol využiť Jennu Smith, ktorá v stredu ešte len priletela a zo zranenia stále sa zotavujúcu Rebeku Mikulášikovú. Okrem prvej štvrtiny bolo stretnutie viac-menej vyrovnané a na oboch družstvách bolo vidieť, že sa ešte len zohrávajú.

Reklama

Z Piešťanských Čajok sa najvýraznejšie presadila Angelika Slamová, ktorá nazbierala 21 bodov. Slovenská reprezentantka, ktorá bude v Piešťanoch pôsobiť druhú sezónu zhodnotila prvé prípravné stretnutie nasledovne: „Bol to náš prvý zápas a hlavne v začiatku sme pociťovali nervozitu, ktorá bola viditeľná najmä v útoku. Postupne sme sa oťukali a boli momenty, v ktorých sme ukázali basketbal, ktorým sa chceme prezentovať. Najviac ma tešila kolektívna obrana a aj za nepriaznivého stavu sme sa stále držali v zápase. Pevne verím, že v sobotnom domácom stretnutí podáme lepší výkon.“ 

O víťazstve maďarského celku rozhodla prvá štvrtina, ktorú vyhrali domáce basketbalistky 24:9. Ďalšie dve dejstvá vyhrali Čajky zhodne 16:13. Posledná štvrtá štvrtina bola čo sa týka skóre vyrovnaná 11:11.

Reklama

Piešťanské Čajky už v sobotu 2. septembra o 18:00 hod privítajú maďarský tím Šopron Basket na domácej palubovke. Pôjde o prvé domáce stretnutie od konca minulej sezóny. Vstupenky na duel v hodnote 2 € budú v predaji v sobotu od 16:30 v pokladni Diplomat arény.

TS Piešťanské Čajky/red

Populárne články