Connect with us

Novinky

Basketbal: Čajky štartujú extraligu proti Young Angels Košice

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky súťažnú sezónu 2018/2019 odštartujú prvým extraligovým zápasom v sobotu 29. septembra, keď na domácej palubovke Diplomat arény o 18:00 hod privítajú Young Angels Košice, ktorý v najvyššej ženskej súťaži nahradil dlhoročné majsterky Good Angels.

Piešťanské Čajky Foto: L. Duračka

Ako bolo už dlhšie avizované, v sezóne 2018/2019 sa v ženskej extralige nepredstaví historicky najúspešnejší klub Good Angels Košice. Majstrovský tím z minulej sezóny ukončil pôsobenie pod touto značkou a pokračovať bude v omladenom šate ako YOUNG ANGELS. Práve mladý košický celok privítajú Čajky v prvom kole na domácej palubovke. „Hoci Košice budú hrať v omladenom zložení, rozhodne nám nič nedajú zadarmo. My sa už na prvý zápas sezóny tešíme a určite budeme chcieť zvíťaziť a potešiť našich fanúšikov prvou výhrou,“ uviedol pred prvým zápasom sezóny tréner Piešťanských Čajok Richard Kucsa a v krátkosti sa vrátil aj k predsezónnej príprave: „Máme za sebou prípravu, ktorá prebiehala podľa plánu. Odohrali sme sedem prípravných zápasov proti veľmi kvalitným súperom. Síce sa nám nepodarilo ani raz zvíťaziť, no myslím že naše výkony neboli zlé a som spokojný s nasadením hráčok v zápasoch a najmä v tréningovom procese. Bohužiaľ nás počas celej prípravy sprevádzali zdravotné problémy a s tým súvisiace hráčske výpadky. Museli sme sa s tým vysporiadať a na tieto situácie reagovať.“

Reklama

Káder Piešťanských Čajok sa oproti minulej sezóne výrazne obmenil, prišlo desať nových hráčok a tím vedie aj nová trénerská dvojica Richard Kucsa – Lucia Krč-Turbová. Preto zrejme ešte chvíľu potrvá, než si všetko sadne a bude fungovať podľa predstáv. „Herný prejav bude trochu odlišný, keďže tu máme aj typologicky iné hráčky. Navzdory týmto veciam sa chceme opierať o kvalitnú obranu, z čoho by malo všetko vychádzať. Na tomto sa v Čajkách vždy dosť zakladalo a chcel by som to aj naďalej preferovať,“ pokračoval Kucsa.

Formát extraligy žien zostáva nezmenený

Osem tímov odohrá v základnej časti dovedna 56 zápasov, počas štrnástich kôl sa stretne každý s každým doma a vonku. Nadstavbová časť vo dvoch štvorkách, kam započítajú do novej tabuľky iba predchádzajúce vzájomné zápasy, potrvá od 26. januára do 2. marca 2019. V play-off sa predstaví všetkých osem družstiev.

Reklama

Prvé kolo vyraďovacej časti absolvujú na 2 víťazné stretnutia v termínoch 9., 13. prípadne 16. marca. Súboje 2. kola play-off už na tri víťazstvá v prvej štvorke odohrajú 23., 27. a 30. marca prípadne 3. a 6. apríla. V dolnej štvorke na 2 víťazstvá sa bude hrať v rovnakých dňoch ako v hornej. O tretie miesto sa takisto bude hrať na dve víťazné stretnutia a to 13., 17. prípadne 20. apríla. Družstvo, ktoré sa chce stať majstrom, bude musieť vo finálovej sérii zvíťaziť v troch dueloch (13., 17., 20. prípadne 24. či 27. apríla).

Extraliga žien – 1. kolo

Piešťanské Čajky – Young Angels Košice 18:00, Diplomat aréna

Livestats: http://www.fibalivestats.com/u/EXTW/931197/

Livestream: https://www.youtube.com/watch?v=OvQ7UZ3g360

Predaj vstupeniek bude prebiehať v pokladni Diplomat arény pred zápasom od 16:30 h.

TS Piešťanské Čajky

Populárne články