Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky podľahli Aradu aj doma

Published

on

Reklama

V piatom kole europskej basketbalovej ligy CEWL sa stretli v odvetnom zápase Čajky s rumunským Aradom. V Rumunsku prehrali Čajky iba o šesť bodov 72:78, a tak sa v odvete chceli revanšovať. V prvej polovici duelu ukázali oba celky vyrovnaný výkon. Zvrat nastal po polčase, keď domáce hráčky pôsobili nekoncentrovane, strácali lopty a nepremieňali svoje šance. Naopak na opačnej strane Rumunky využívali všetko a najmä rýchla a obratná hráčka Aradu Simmons trestala každú jednu nepozornosť Čajok. Basketbalistky z rumunska si vytvorili až 20-bodový náskok. Stretnutie sa napokon skončilo rozdielom 17 bodov v prospech Aradu – 81:64.

unnamed11 kopie kopie

Reklama

Úvod do zápasu mali oba tímy podobný a na palubovke predvádzali dobré výkony. Prvú štvrtinu si Čajky vytvorili trojbodový náskok – 21:18. V druhej štvrtine už pôsobili hostky na piešťanskej palubovke presvedčivejšie a začali sa doťahovať. Čajky sa v prvom polčase presadzovali najmä spod koša súpera, hostky však bodovo držalo trio Simmons, Engelman, Broomfield. Čajky však svojou bojovnosťou odolávali a v závere druhej časti sa viackrát presadila M. Páleníková. Vybojovala niekoľko trestných hodov a napokon sekundu pred polčasovou prestávkou otočila skóre v prospech Čajok – 39:38.

Zlom v stretnutí nastal po polčase. Čajkám sa nedarili akcie, strácali lopty a po chybách v obrane si začali Rumunky tvoriť bodový odstup. Najskôr domáce Piešťanky prehrávali o 11 bodov (45:56), o chvíľu už o 15 bodov (49:64). Za tohto skóre sa Čajky ešte snažili vrátiť do hry a súperkám dali šesť bodov po sebe (55:64). To však nestačilo, Rumunky skľudnili svoju hru a držali si odstup. V koncovke sa nedarilo ani kanadskej hráčke Čajok Tamare Tatham. V závere ešte bodový rozdiel zvýšili a s výsledkom 81:64 si Rumunky z Piešťan odniesli body domov.

Reklama

Asistentka trénera Čajok Barbora Fabianová sa vyjadrila: „Aj napriek kvalitnému výkonu sme zápas prehrali v dôsledku tretej štvrtiny, kde sme stratili niekoľko dôležitých lôpt. Kvalitný tím akým je Arad a konfrontácia s tímami tohto levelu očividne chýba. Hráčky potrebujú viac zápasov, kde by čelili takýmto kvalitným družstvám.

Piešťanské Čajky – Universita Goldis ICIM Arad 64:81 (21:18, 39:38, 49:64)

Zostavy a body:

Piešťanské Čajky: Krč-Turbová 9, Stehlíková 19, Bartoňová 4, Tatham 14, Dudášová 9 (Páleníková T. 2, Felixová 4, Bartánusová, Zentková, Páleníková M. 3). Tréner: M. Pospíšil.

ICIM Arad: Simmons 21, Engelman 15, Plouffe 2, Brosovszky 9, Broomfield 16 (Mercea, Vidican, Craciun 9, Milovanovic 7, Nagy 2). Tréner: Araujo J.

Zdroj: Martin Sarvaš / www.piestanskecajky.sk

Populárne články