Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky opäť vo finále extraligy

Piešťanské Čajky využili hneď prvú možnosť na ukončenie semifinálovej série, po domácom víťazstve nad Šamorínom je jasné, že si opäť po roku zahrajú o majstrovskú trofej. Na meno súpera si zatiaľ musia počkať, ale finále odštartuje v sobotu 20. apríla o 18.00 h v Diplomat aréne.

Published

on

Reklama

Jamesová už tradične otvorila strelecký účet konfrontácie so Šamorínom, celkovo sa v prvých minútach ukázala podkošová prevaha Piešťan. Šamorín sa v počiatočnej fáze zápasu držal, ale potom Čajky prepli na vyšší rýchlostný stupeň. Jamesová mala prsty v drvivej väčšine bodov svojho tímu, postupom času sa prejavoval aj herný a kvalitatívny rozdiel. Vynikajúcim záverom, ktorý dokumentovala 11-bodová šnúra, vyhrali Piešťany prvú štvrtinu 27:10. Podobným úsekom sa otvorila aj druhá 10-minútovka, aktívne sa zapájali do zápasu aj hráčky z lavičky a správnym spôsobom fungovala defenzívna činnosť. Keď sa k tomu pridala vysoká úspešnosť v ofenzíve, tak sa to odrazilo aj na navyšovaní rozdielu. Po prvom polčase viedli domáce basketbalistky 53:16.

Nič nezmenila ani polčasová prestávka, Čajky otvorili tretiu štvrtinu 14 bodmi za sebou a Šamorín pustil k nejakej možnosti skórovať až vo štvrtej minúte. Vysoký level koncentrácie sa darilo držať na oboch stranách palubovky a preto náskok neustále narastal. Do poslednej štvrtiny sa išlo za stavu 78:23. Začiatok sa Piešťanom nevydaril podľa predstáv, súperovi umožnili dať 9 bodov po sebe, na čo musel prísť oddychový čas. Strelecké suchoty ukončila po piatich minútach Mandičová a záver si už Čajky ukontrolovali. Semifinálovú sériu so Šamorínom tak ukončili v najkratšom možnom čas a opäť sú bližšie k zlatému hetriku.

Reklama

Povedali po zápase:

Peter Jankovič, tréner Čajok: „V prvom rade, gratulujem dievčatám k postupu do finále. Čo sa týka zápasu, tak som spokojný s maximálne 30 minútami. V poslednej štvrtine absolútny výbuch, čo som nepredpokladal ani v najhoršom sne, že by sa to mohlo stať a mrzí ma to hlavne za hráčky z lavičky, lebo to, čo sa udialo v poslednej štvrtine, tak nemá páru. Hanbím sa za výkon v poslednej štvrtine, hlavne za prvých 5 minút, keď prvý kôš sme dali presne v momente, keď odbila 5. minúta. Poslednú štvrtinu sme prehrali, čo je pre mňa nepochopiteľné, keď v priemere vyhrávame štvrtiny o 25 bodov a zrazu z 12 štvrtín jednu prehráme o 3 body. Nejde mi to do hlavy a som z toho trochu sklamaný.“

Alica Moravčíková, hráčka Čajok: „Tento zápas bol pre nás jednoznačne najmenej úspešný, aj keď sme si splnili obranný cieľ, čo bolo 35 bodov. Nesplnili sme možno ten útočný, ale musíme sa nad tým zamyslieť, pretože poslednú štvrtinu sme prehrali o 3 body, to sa nemôže stávať.“

Reklama

 

Niké EXZ – 3. zápas semifinále play off:

Piešťanské Čajky – ŠBK Šamorín 87:35 (27:10, 26:6, 25:7, 9:12)

Čajky: Jamesová 27, Jurčenková 10, Mitrasinovičová 9, Herminjardová 5, Taušová 0 (Mandičová 18, Moravčíková 8, Kraislová 6, Majerová a Vandlíková po 2, Uhlíková 0).

Šamorín: Vargová 8, Bábiková 6, Lüttmerdingová a Marcová po 2, Slamová 0 (Ošťádalová 15, Vondrysková 2, Fenesová a Sobôtková 0)

TH: 12/9 – 8/5, Fauly: 17 – 16, Trojky: 4 – 4, Rozhodovali: Margala, Valachovič, Perečinská, 200 divákov

/konečný stav série – 3:0, Čajky postúpili do finále/

 

Termíny finále play off Niké EXZ 2023/2024:

20., 24., 27. apríla 2024 (1. a 4. mája, prípadný 4. a 5. zápas)

 

TS Piešťanské Čajky Foto: Ladislav Duračka

Populárne články