Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky štartujú poslednú bitku o majstrovský titul

Druhá semifinálová séria sa skončila a Piešťanské Čajky už vedia, kto je ich finálovým súperom v Niké Extralige žien. Podobne ako pred rokom sa o majstrovský titul pobijú s tímom Slávia Banská Bystrica.

Published

on

Reklama

Sezóna 2023/2024 vyvrcholí najlepším možným spôsobom, atraktívnou sériou medzi dvoma tímami, ktoré spája športová rivalita a motivácia bojovať o tie najvyššie méty bez ohľadu na to, ktorej súťaže sa zúčastňujú.

Piešťany a Banská Bystrica napíšu ďalšiu zaujímavú kapitolu svojich vzájomných súbojov. V tejto a predchádzajúcej sezóne sa stretli na všetkých možných fórach, stačí zaspomínať na skupinovú fázu Eurocupu, Alpsko-jadranský pohár, Slovenský pohár, Federálny pohár alebo ligové súboje. A diváci sa vždy dočkali výborného basketbalu, ktorý plnil haly v oboch mestách. Lepšia pozvánka, ako podporiť Čajky do Diplomat arény už nie je!

Reklama

Čajky potrebujú tri víťazstvá k tomu, aby obhájili titul majstra Slovenska a skompletizovali zlatý hetrik. Pre tím trénera Petra Jankoviča by to bola najkrajšia a najlepšia bodka za aktuálnym ročníkom, v ktorom sa podarilo premiérovo získať Alpsko-jadranský pohár a na Federálnom pohári sa umiestniť na druhej pozícii, ako najlepšie družstvo zo Slovenska. Banská Bystrica si síce vybojovala do svojej moci Slovenský pohár, ale ostatné dve pohárové súťaže patrili Piešťanom.

Finálová séria štartuje už najbližšiu sobotu, 20. apríla o 18.00 h v Diplomat aréne. Vstupné na stretnutia o víťaza sezóny 2023/2024 bude 8 €.

Reklama

Pred prvým zápasom o víťaza Niké EXZ sa môžete tešiť na množstvo rozhovorov a zaujímavostí.

Program finále Niké EXZ 2023/2024 (hrá sa na 3 víťazné zápasy):

sobota 20. apríla, 18.00 h: Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica
streda 24. apríla, 18.00 h: Slávia Banská Bystrica – Piešťanské Čajky
sobota 27. apríla, 18.00 h: Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica
prípadný 4. zápas – streda 1. mája, 18.00 h: Slávia Banská Bystrica – Piešťanské Čajky
prípadný 5. zápas – sobota 4. mája, 18.00 h: Piešťanské Čajky – Slávia Banská Bystrica

TS Piešťanské Čajky Foto: Lukáš Droppan

Populárne články