Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky neskladajú zbrane, finálovú sériu chcú vrátiť do Piešťan

Published

on

Reklama

Stredajšie druhé finálové stretnutie Piešťanským Čajkám príliš nevyšlo a pred vypredanou Diplomat arénou prehrali s Košičankami 55:71. Good Angels vedú sériu 2:0 na zápasy a už v sobotu budú môcť na domácej palubovke rozhodnúť o držiteľovi majstrovského titulu. Čajky im však nedarujú nič zadarmo a chcú vrátiť finálovú sériu späť do Piešťan. V prípade, že sa našim basketbalistkám podarí zajtra vyhrať, ďalší zápas by sa hral v stredu 27. apríla v domácej Diplomat aréne. 

IMG_6035_resize

Reklama

Čajky hrali v stredu s Good Angels vyrovnanú partiu najmä v prvom polčase, keď prehrávali len tesne 27:31. Po prestávke však Čajky nastúpili veľmi zle, dovolili Košičankám ešte viac odskočiť a bodový rozdiel už Piešťanky nedokázali stiahnuť. „Hráčkam som cez prestávku prízvukoval taktické veci, aby sme niektoré situácie riešili iným spôsobom. Aby sme sa upokojili a predvádzali to, čo vieme, a nehrali to, čo nevieme. Nepadlo to na úrodnú pôdou. Začali sme veľmi zle, veď už prvá situácia po zmene strán, po ktorej Good Angels skórovali, prišla po našej obrovskej individuálnej chybe. Pokiaľ družstvo robí v takýchto dôležitých momentoch chyby, zráža ho to na kolená. A nezaslúži si vyhrať,“ povedal po zápase tréner Čajok Martin Pospíšil.

IMG_6180_resize

Reklama

Hoci Čajky prehrávajú 0:2 na zápasy, zbrane rozhodne neskladanú. Piešťanské basketbalistky ešte nechcú dovoliť Košičankám domáce oslavy titulu a radi by finálovú sériu vrátili naspäť do Diplomat arény. „Máme silu na to, aby sme Košice zdolali. Mali sme to zvládnuť doma, ale urobili sme priveľa chýb. Teraz sa o to pokúsime na palubovke súpera,“ burcuje Američanka Monica Engelman, na ktorú nadviazala Sabína Oroszová. „Ešte nie je koniec série, síce prehrávame 0:2, ale v sobotu ideme do Košíc a chceme sériu vrátiť do Piešťan.“

IMG_6174_resize

Čajky zatiaľ v súťažných zápasoch nedokázali Good Angels Košice poraziť. Minuloročné finále skončilo 3:0 pre Košice a piešťanské basketbalistky chcú tohtoročný boj o titul zdramatizovať. Čo bude dôležité, aby v sobotnom dueli Čajky uspeli? „My, tréneri, budeme vymýšľať rôzne veci, ale podstatné je, čo predvedú hráčky na palubovke. My za ne nemôžeme hrať. Oni majú v rukách loptu, osud zápasu, robia rozhodnutia. Spravíme všetko, aby sme ich čo najlepšie pripravili,“ vravel zakončil Martin Pospíšil.

Zostávajúci program finále play-off extraligy basketbalistiek 2015/2016 (stav série 2:0 pre Good Angels, hrá sa na tri víťazstvá):

Tretí zápas – sobota 23. apríla: Good Angels Košice – Piešťanské Čajky (Angels aréna, 18.00)

Prípadný štvrtý zápas – streda 27. apríla: Piešťanské Čajky – Good Angels Košice (Diplomat aréna, 18.00)

Prípadný piaty zápas – sobota 30. apríla: Good Angels Košice – Piešťanské Čajky (Angels aréna, 18.00)

-Piešťanské Čajky/Foto: lt-

Populárne články