Connect with us

Novinky

Veslovanie: Kontrolné preteky vyhral Piešťanec Richard Vančo

Published

on

Reklama

V sobotu 16. apríla sa aj za účasti veslárov VK Sĺňava Piešťany v Bratislave na Zemníku uskutočnili kontrolné preteky, organizované Slovenským veslárskym zväzom. Aj pri neúčasti najlepšieho slovenského veslára, Piešťanca Lukáša Babača, prvenstvo v mužskej kategórii putovalo do Piešťan, keď Lukáša dokonale zastúpil Richard Vančo.

946401_419018841538585_1317748987_n[1]Lukáš uprednostnil štart na I. kole svetového pohára v talianskom Varese, kde testoval svoju výkonnosť medzi ťažkými skifármi. Richard Vančo si na kontrolné preteky odskočil z Prahy, kde sa od začiatku februára pripravuje spolu s veslármi zo Slávie Praha.

Reklama

Richard sa stal celkovým víťazom mužskej kategórie, keď sa mu podarilo vyhrať obe jazdy, druhý skončil veslár z VK Šintava, tretie a štvrté miesto patrilo opäť naším veslárom, Marošovi Slobodovi a Matúšovi Vančovi. Šiesty skončil Ondrej Kovačovič, o miesto pred ním dovesloval piešťanský odchovanec Matej Šmída reprezentujúci VŠK FTVŠ UK.

Medzi juniormi obsadil Roman Šandor šieste miesto. V kategórii dorastencov štartovali iba piešťanskí veslári, z nich si najlepšie počínal Pavol Taraba, za ním skončil Filip Huba a Martin Spanakis. Medzi dorastenkami suverénne vyhrala Viktória Zrúttová, na štvrtom, piatom a šiestom mieste skončili Nina Masariková, Emma Kelemenová a Klára Držiková. Výsledky Piešťancov sú sľubným začiatkom začínajúcej sa sezóny.

Reklama

-mv-

Populárne články