Connect with us

Novinky

Jarný beh okolo Sĺňavy priniesol dobrú náladu aj ideálne počasie

Published

on

Reklama

Občianske združenie Sĺňava Piešťany spolu s Atletickým oddielom TJ Družba Piešťany pripravilo na sobotu 23. apríla tretí ročník Jarného behu okolo Sĺňavy. Medzi dospelými sa ho zúčastnilo dohromady 82 bežcov z Piešťan, ale aj z Prievidze, Starej Turej, Topoľčian, či z Bratislavy. Medzi štartujúcimi panovala príjemná i uvoľnená atmosféra a závod v ideálnom počasí, vedúci Kolokruhom, si všetci poriadne užili. Ako úplne prvý nakoniec dobehol Marek Štefanka zo Šípkového, ktorý stihol zdolať 12 kilometrový okruh za 44 minút. Najstarším účastníkom behu bol opäť Ján Klimek z Čachtíc, ktorý toho roku oslávi už 72 rokov. 

IMG_6848_resize

Reklama

IMG_6851_resize

„S účasťou sme spokojní, beh organizujme hlavne kvôli ľuďom a sme radi z každého jedného účastníka. Kolokruh je veľmi sympatické miesto, je tu veľmi pekne, na beh je to priam ideálny priestor. Keďže by mohlo 12 kilometrov niekoho odradiť, vymysleli sme štafetu, aby si mohli bežci trať rozdeliť. Chodia sem miestni, ale aj pretekári zo širšieho okolia, nedá sa ale očakávať, že by z toho bolo nejaké celoslovenské podujatie. Spätná väzba je však od bežcov pozitívna, prostredie sa im páči a často sú prekvapení krásou prostredia,“ povedal za organizátorov z Atletického oddielu TJ Družba Piešťany Peter Kubala.

Reklama

IMG_6732_resize

„Išlo sa mi super, počasie bolo veľmi dobré a ani to mierne mrholenie vôbec nevadilo. Tento rok som na Jarnom behu štartoval po prvý raz a podujatie sa mi veľmi páčilo. Treba určite športovať, táto sobota bola naozaj príjemne strávená,“ povedal absolútny víťaz Marek Štefanka zo Šípkového.

IMG_6414_resizeIMG_6430_resize

Výsledky:

IMG_6800_resize

Muži A (do 39rokov) 12 km
1. Marek Štefanka (Šípkové)
2. Michal Trgo (Nov Mesto nad Váhom)
3. Michal Poliačik (Madunice)

IMG_6774_resize

Muži B (40 až 49 rokov)12 km
1. Peter Szabo (Trenčianska Teplá)
2. Pavol Husár (Bratislava)
3. Drahoslav Tupý (Piešťany)

IMG_6764_resize

Muži C (nad 50 rokov)12 km
1. Jozef Oprchal (Čachtice)
2. Ján Halaj (Piešťany)
3. Pavol Šutovský (Piešťany)

IMG_6754_resize
Ženy (bez rozlíšenia veku)12 km

1. Jana Úradníková (Piešťany)
2. Elena Svitková (Vrbové)
3. Andrea Orihelová (Drahovce)

IMG_6822_resize

Štafety 2 x 6 km
1. Žlnay/Koval
2. Hodúl/Roman
3. Úradník/Majerníková

-lt-

 

Populárne články