Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky do extraligového play-off z druhého miesta

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky vyhrali oba víkendové duely. V sobotu 1. februára si poradili so Šamorínom a v nedeľu vyhrali aj nad Petržalkou. Znemená to pre ne istotu druhého miesta v základnej dlhodobej časti slovenskej extraligy, čo je výborná východisková pozícia pre play-off. Kto bude ich prvé súperky vo vyraďovacej fáze extraligy, ešte nie je jasné. Rozhodnú o tom posledné zápasy.
_mg_9885[1]

Čajky začali v Šamoríne hneď od začiatku z ostra. Podporované fanklubom, ktorý za nimi pricestoval autobusom, videli po prvej štvrtine 21:15. V druhej nahrali na svoje súperky ďalších 9 bodov a polčasové skóre tak bolo 41:26 v ich prospech. V druhom polčase kontrolovali hru a pohodlne zvíťazili 75:54. Najlepšou strelkyňou Čajok bola v tomto dueli Lucia Krč-Turbová, ktorá dala 19 bodov. Sekundovala jej Tatham, ktorá zaznamenala 14 bodov.
V nedeľu cestovali Piešťanské Čajky do Bratislavy. Súboj s BK Petržalka bol v úvodnej štvrtine vyrovnaný. Čajky viedli o 2 body 20:18. O víťazovi rozhodli 2 a 3 štvrtina, v ktorých Čajky domácim výrazne bodovo odskočili. Druhé dejstvo vyhrali 26:14 a tretie 23:14. Celkové skóre skončilo 81:59 v prospech Čajok. Najpresnejšiu mušku mala Mária Felixová s devätnástimi bodmi.
Súbojom so Šamorínom ukončili Čajky i svoje pôsobenie v MEL. Po základnej časti skončili na 8. mieste s 9 výhrami a 11 prehrami. Zo slovenských týmov postúpili do štvorčlenného Final Four iba Good Angels, ktoré obhajujú minuloročné prvenstvo v MEL.
Autor: ht

Reklama

Populárne články