Connect with us

Šport

Piešťanskí veslári doma na suchu druhí

Published

on

Reklama

V nedeľu 2. februára sa v telocvični  Gymnázia Pierra de Coubertina zišli priaznivci veslovania. Konal sa tu už deviaty ročník halovej regaty v jazde na veslárskych trenažéroch O pohár Sĺňavy. Víťazom v klubovej súťaži sa spomedzi 26 zúčastnených stal VK Olomouc, na druhom mieste skončili domáci z VK Sĺňava Piešťany.

[singlepic id=51015 w=560 h=375 float=center]Do súťaže bolo prihlásených skoro 400 pretekárov zo Slovenska, Maďarska, Rakúska a Čiech, avšak nepriaznivé počasie a stav ciest zapríčinil, že osemdesiat ich nedorazilo.  Okrem tradičných pretekov v kategóriach od najmladších detí až po veteránov, sa do súbojov zapojili i zdravotne hendikepovaní športovci a študenti piešťanského Inštitútu fyzioterapie balneoterapie a rehabilitácie.

Reklama

Piešťanskí mladší žiaci si v silnej konkurencii vybojovali dve medailové umiestnenia. Medzi žiačkami s rokom narodenia 2003 bola Natália Dvorská z Piešťanského plaveckého klubu druhá a v žiackej kategórii Timotej Miština z VK Sĺňava Piešťany tretí.

Kategóriu zrakovo postihnutých na 1000 metrov vyhral domáci Milan Lackovič vo výbornom čase 3:02,1 min. Juniori si zmerali sily na dvojkilometrovej trati a najlepším bol Ondrej Kovačovič z VK Sĺňava Piešťany, ktorý túto vzdialenosť prešiel za 6 minút a 34 sekúnd. Medzi mužmi ľahkých váh dominoval taktiež domáci pretekár Lukáš Babač v čase 6:19,9 min. Ich oddielová kolegyňa Klaudia Čamborová skončila v preteku žien tretia.

Reklama

Masters kategórie pretekali na kilometrovej trati. Medzi ženami 30-39 ročnými vyhrala domáca Adriana Piknová. V rovnakej vekovej kategórii mužov boli Piešťanci úspešní taktiež. Pavol Kuhajda v čase 3:01,9 minúty vyhral a Tomáš Černák bol druhý v čase 3:10,9.

V Open kategórii žien na 500 metrovej trati bola najrýchlejšia Agáta Malíková z Piešťanského plaveckého klubu, druhá skončila Martina Rusnáková z VK Sĺňava Piešťany a tretia Simona Kumančíková z Karate Klub CVČ Ahoj. Medzi mužmi zvíťazil Pavol Rusnák, druhý bol Andrej Nikodém z VK Sĺňava Piešťany a tretí Juraj Bílený z Piešťanského plaveckého klubu.

Kompletné výsledky si môžete pozrieť tu.


Autor: ht Foto: Iveta Mucha Ondrášiková

Populárne články