Connect with us

Šport

Basketbal: Čajky cez víkend hostia turnaj EWBL

Published

on

Reklama

Počas nadchádzajúceho víkendu 8. – 9. decembra bude piešťanská Diplomat aréna hostiť atraktívne medzinárodné podujatie. Piešťanské Čajky organizujú druhý turnaj Európskej ženskej basketbalovej ligy EWBL, kde privítajú družstvá – Dynamo Moskva, Žabiny Brno a Amsterdam Angels.

O kvalitný basketbal cez víkend v Piešťanoch rozhodne nebude núdza. Piešťanské basketbalistky po vyše roku opäť hostia jeden z turnajov EWBL. Počas dvoch dní budú mať basketbaloví fanúšikovia v kúpeľnom meste možnosť vidieť štyri zaujímavé medzinárodné konfrontácie. V sobotu 8. decembra je najskôr na programe o 14.30 stretnutie Basket Žabiny Brno – Amsterdam Angels a o 17.00 si to domáce Čajky rozdajú s Dynamom Moskva. O nedeľný program sa najskôr o 11:00 postará duel Dynamo Moskva – Amsterdam Angels a rovnako o 17.00 sa odohrá stretnutie Piešťanské Čajky – Amsterdam Angels.

Reklama

Žabiny Brno zatiaľ v EWBL vyhrali všetky tri stretnutia a v najvyššej českej súťaži im patrí tretia priečka. V drese družstva z moravskej metropoly nastupuje aj bývalá dlhoročná hráčka Piešťanských Čajok Nikola Dudášová. Žabiny získali v minulosti štrnásť českých titulov a v roku 2006 vyhrali ženskú Euroligu. Dynamo Moskva zatiaľ v aktuálnej sezóne predvádza nie príliš presvedčivé výkony. V ruskej najvyššej súťaži im patrí posledné miesto, keď prehrali všetkých šesť zápasov a v EWBL sa z troch stretnutí tešili z víťazstva len nad Amsterdamom. Moskovské Dynamo má však za sebou oveľa úspešnejšie roky. Spomenúť možno tri víťazstva v Eurocupe, či štyri ruské a jedenásť sovietskych titulov. Amsterdam Angels je zase zaujímavým projektom, ktorý funguje ako reprezentácia Holandska do 23 rokov, kde basketbal zaznamenal v posledných rokoch progres.

Piešťanské basketbalistky v B – skupine súperia s družstvami TTT Riga (Lotyšsko), Dynamo Moskva (Rusko), Lulea Basket (Švédsko), Kibirkstis Vilnius (Litva), Horizont Minsk (Bielorusko), Basket Žabiny Brno (Česko) a Amsterdam Angels (Holandsko). Na prvom turnaji, ktorý sa hral 12. – 14. októbra v Brne Čajky porazili Kibirkštis Vilnius 58:42, prehrali však s Horizontom Minsk 56:71 a so Žabinami Brno 39:73.

Reklama

V ďalšom programe EWBL Čajky privítajú v piatok 4. januára euroligové družstvo z Lotyšska TTT Riga, s ktorým malo pôvodne hrať na turnaji vo švédskej Luley. Riga však kvôli kolízii zápasov nemôže do Švédska cestovať a tak sa duel odohrá v uvedenom termíne v Diplomat aréne. Čajky tak vo švédsku odohrajú len zápas proti domácej Luley a to v nedeľu 13. januára 2019.

Rozpis zápasov 2.turnaja Európskej ženskej basketbalovej ligy EWBL v Piešťanoch:

8.12. (sobota)
14:30 Basket Žabiny Brno – Amsterdam Angels
17:00 Piešťanské Čajky – Dynamo Moscow

9.12. (nedeľa)
11:00 Dynamo Moscow – Basket Žabiny Brno
17:00 Amsterdam Angels – Piešťanské Čajky

Denné vstupné (2 zápasy) bude v hodnote 3 eur.

TS Piešťanské Čajky

Populárne články