Connect with us

Kultúra

Na Young art show sa predstaví 68 mladých umelcov z 12-tich krajín

Published

on

Reklama

Ôsmy ročník YOUNG ART SHOW predstaví v Piešťanoch diela spolu 68 mladých výtvarníkov nielen zo Slovenska a Českej republiky ale aj z Poľska, Rumunska, Ruska, Francúzska, Španielska, Škótska, ba i z ďalekého Maroka, Indie, Stredoafrickej republiky a Mexika. Na otvorení v piatok 2. októbra o 19,00 h v Dome umenia už tradične nebude chýbať módna prehliadka výrazných slovenských a českých dizajnérov. Ako moderátorka opäť zažiari finalistka súťaží krásy, pochádzajúca zo Sokoloviec – Diana Hágerová.

CIN4621_wYOUNG ART SHOW je výstava výtvarného umenia, poskytujúca priestor pre komunikáciu a prezentáciu prác mladých, začínajúcich výtvarníkov v svetoznámom kúpeľnom meste Piešťany. Projekt je zameraný najmä na študentov a absolventov domácich a zahraničných vysokých umeleckých škôl. Publiku ponúka náhľad do časti súčasného slovenského a zahraničného výtvarného diania.

Reklama

 

Organizátor a otec myšlienky, výtvarník Martin Ševčovič aj v ôsmom ročníku podujatia dokazuje, že talent nielenže nepozná hranice, ale naopak, spája umenie sveta. Ako sám uvádza, prvým cieľom YOUNG ART SHOW je najmä pomôcť mladým autorom prezentovať svoju prácu: „Dostať do povedomia svoju osobu a tvorbu. Výstava je spôsob, akým môžu mladí výtvarníci dosiahnuť svoje publikum, komunikovať s ním. Ide o možnosť vystúpiť na scénu a odohrať svoje predstavenie.“

Reklama

 

CIN5383_wDruhým cieľom je podľa neho edukačná činnosť a snaha vzbudiť záujem publika, tvoreného obyvateľmi a návštevníkmi mesta Piešťany, o výtvarné umenie. „Našou veľkou snahou je získať si mladé publikum, oboznámiť ho so súčasným výtvarným dianím a myslením. Vzbudiť väčší záujem o dianie na slovenskej, ale aj zahraničnej výtvarnej scéne,“ vysvetľuje umelec a organizátor.

Na slávnostnom otvorení YAS v prvý októbrový piatok bude pódium patriť nielen umelcom, ale aj modelom a modelkám, ktorí predvedú kolekcie módnych dizajnérov Andrey Pojezdálovej, Veroniky Kostkovej, Petry Pršovej, Petry Kovácsovej, Borisa Kráľa a Caliny Negrut. Program otvorenia obohatí vystúpenie domáceho hudobného talentu – klaviristu Jána Raua a bratislavského rappera VLADISA.

Vybrané diela súčasného umenia z rôznych kútov planéty si budú môcť návštevníci vo vynovenom Dome umenia v Piešťanoch pozrieť do 31. októbra.

Print

Zdroj: Tlačová správa podujatia, foto: Peter Čintalan

Populárne články