Connect with us

Kultúra

DINO pozýva na Drápačky s novým obsadením

Published

on

Reklama

Divadelná hra Kamila Žišku DRÁPAČKY, ktorá je súčasťou repertoáru divadla DINO už od roku 2007, žala v čase svojho vzniku veľké úspechy – súbor s ňou zvíťazil na Festivale divadelných hier s dedinskou tematikou v Trebišove (2007) a v tom istom roku získal 2. miesto na festivale Pláriková-Raková. Piešťanským divákom ju v novom obsadení predstaví opäť už túto sobotu 19. septembra o 19,00 h v Dome umenia.

DINo DrápačkyScenárista Kamil Žiška vytvoril vtipnú komédiu o babkách, ktoré na drápačkách rozprávajú rôzne veselé, no aj strašidelné príbehy. Počas drápania nájdu almanach deda Kasíra, ktorý si písal dejiny Slovákov veľmi svojsky. A toto jeho svojské poňatie dejín sa humornou formou odohráva na javisku. Diváka hra prevedie od Samovej ríše, cez objavenie Ameriky Krištofom Kolumbusom až po Štúrovcov. Predstavenie srší humorom od začiatku až po koniec a stalo sa kultovým predstavením divadla DINO.

Reklama

Divadlo v poslednom období zaznamenalo nielen zmenu nielen svojho pôsobiska – z Hornej Stredy sa presťahovalo do Domu umenia, ale súbor prijal aj nových členov a s vynoveným obsadením uvedie tiež sobotňajšie predstavenia Drápačiek. Účinkujú v ňom: I. Potočný, M. Huťťová, P. Ďuricha, J. Kuzma, D. Jurčová, A. Dominová, O. Markech, Z. Slámková, M. Nikodem, L. Kameniarová, Z. Vavrová. Hru zrežírovalo osvedčené duo: Kamil Žiška a František Rehák, hudobne sa na nej podieľal Martin Valášek.

-inf-, foto: www.divadlodino.sk

Reklama

Čítajte tiež: Neuveriteľné! Kolombus sa stretol so Štúrom!

 

 

Populárne články