Connect with us

Kultúra

YouCoco: Vďaka Rádiu_FM sme tu!

Published

on

Reklama

Napriek tomu, že Piešťany už dávno nie sú na mape väčšiny koncertných šnúr ani domácich kapiel, občas si aj tunajší hudobní fajnšmekri prídu na svoje. Tak to bolo aj v sobotu 16. októbra, keď v Kursalone odohrali YouCoco jedno z vystúpení svojho Big Now! Tour 2010. Predskakovali im mladí trenčianski punkáči The 77.

[singlepic id=5733 w=320 h=240 float=left]K veľkému slovenskému turné, na ktorom YouCoco promojú svoj prvý album, sa postupne pridávali ďalšie mestá v Čechách, Rakúsku i Nemecku. Ich hudobný minimalizmus ocenil slušný počet fanúšikov aj v Piešťanoch.

Reklama

YouCoco – bubeníčku Riu a gitaristku Radmilu často prirovnávajú k PJ Harvey, a Ria hovorí, že im to až tak nevadí. „Prirovnávajú nás k nej skoro v každom článku. Myslím, že niečo máme spoločné, ale zase niektoré skladby sú úplne mimo. Každopádne je to pochvala.“

Vo svojom facebookovom statuse sa muzikantky vyjadrili proti rušeniu Rádia_FM. Je naozaj šiesty okruh Slovenského rozhlasu pre domáce kapely taký dôležitý? „Fmko nás jednoznačne zviditeľnilo. Hneď po prvom koncerte doma v Trenčíne sme išli na live vystúpenie k Balážovi a Hubinákovi, ktorí nás nepoznali, ale dali nám šancu a nahrali štyri skladby, tie sme si mohli potom zavesiť na Myspace. Vtedy sa to brutálne rozbehlo. Vďaka nim sme tu!“ hovorí Ria.

Reklama

V Čechách ich pesničky často hráva Radio 1, preto neboli neznáme ani pre pražské publiku, keď v Lucerne predskakovali britským The Cesarians. A čo chystajú najbližšie? Niektoré štúdiové skladby sú doplnené o ďalší nástroj, bude mať YouCoco ďalšiu členku? Ria túto možnosť potvrdila: „Možno áno, je to v začiatkoch a ťažko odhadnúť, ako to dopadne.“

[nggallery id=217]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články