Connect with us

Kultúra

Legenda, ktorá prežila aj Sovietsky zväz, vystupovala v Piešťanoch

Published

on

Reklama

Legendárny ruský spevácky a tanečný súbor Alexandrovci v pondelok 18. októbra podvečer zavítal do Kongresovej haly Spoločenského centra SLK Piešťany. Počas vyše hodinového koncertu predviedli umelci pred vypredanou sálou to najlepšie zo svojho repertoáru.

[singlepic id=5764 w=320 h=240 float=right]Alexandrovov súbor piesní a tancov vznikol v roku 1929 a dnes má vyše 120 členov. Konkrétne je to 40 spevákov, ktorými sú výhradne muži, hudobníci, tanečníci a 14 tanečníčok. Všetci sú vyberaní podľa veľmi prísnych kritérií. Okrem ukončeného vysokoškolského vzdelania sa vyžaduje absolútna disciplína a vysoká výkonnosť. Repertoár Alexandrovcov tvoria ruské ľudové piesne, ale aj skladby klasickej, modernej a cirkevnej hudby. Navyše je každé vystúpenie prispôsobené konkrétnemu publiku a obohatené o najznámejšie piesne navštívenej krajiny.

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=cMLCYG4QfhI[/youtube]

Ako sa podarilo zorganizovať koncert Alexandrovcov v Piešťanoch objasnil generálny riaditeľ SLK Klaus Pilz: „Manažér Alexandrovcov bol u nás na kúpeľnom pobyte, stretli sme sa a dohodli, že by bolo skvelé, keby mohli v Piešťanoch vystúpiť, samozrejme v trochu menšom zoskupení. Viem, že kapacita sály je obmedzená, lístky boli rýchlo vypredané, ale dúfam, že sa nám podarí zorganizovať takéto vystúpenie aj na budúci rok.“

Reklama

Autor: Petra Adamcová  Foto: Tomáš Hudcovič – hug(o)photo agency

[nggallery id=218]

Populárne články