Connect with us

Kultúra

Walter Schnitzelsson zaujali nadslovenským zvukom

Published

on

Reklama

Pravdepodobne len múza originality vie, čo vírilo trojici (podotýkam slovenských) muzikantov Jakubovi, Mirovi a Jozefovi hlavou, keď pomenovali svoju kapelu Walter Schnitzelsson. Každopádne už sám názov zaujal a prilákal na koncert v sobotu 10. mája do Žiwllu niekoľko zvedavcov. No mnohí z divákov už týchto mladíkov videli, počuli a teda tušili, že sa môžu tešiť na svoju dávku kvalitného rocku.

Walter Schnitzelsson 02

Reklama

Mňa osobne na tejto skupine s jedným albumom a mnohými koncertmi na konte zaujalo, že má taký kvalitný a „nadslovenský“ zvuk. Áno, pomáha aj to, že spievajú výhradne po anglicky. Ale predovšetkým to bude asi tým, že ich rytmus je svieži, nápev ma neomrzí a neunudí, ako sa to niekedy môže stať u kapiel tohto typu, gitara ma často prekvapí zaujímavým vývojom melódie a je vidno, že trojica sa nebráni vplyvu rôznych kapiel odlišných žánrov. Ako dôkaz na záver zahrali punkovú pecku od Ramones.

K dobrej pohode na koncerte prispelo, že chlapci komunikovali s publikom aj medzi sebou veľmi sympaticky a neformálne. Bolo zrejmé, že hrajú s radosťou a pre ľudí. Zakrátko po zahájení koncertu sa dalo vidieť, ako ich milý zjav a prejav zaujal najmä mladé diváčky a tanečníčky a vábil ich smerom bližšie k pódiu. A my ostatní sme si povedali, že s kapelami ako Walter Schnitzelsson je o kvalitu a pestrosť hudby na Slovensku postarané. Len nech im tá bezprostredná energia, veselý kukuč aj priazeň múz dlho vydrží!

Reklama

Text: Hana Kalinová  Foto: Eeva Paavilainen

Walter Schnitzelsson 01Walter Schnitzelsson 03

Populárne články