Connect with us

Kultúra

Extrémne zlé počasie posunulo City Fest na ďalší víkend

Published

on

Reklama

Organizátori nechcú riskovať pohodlie ani bezpečnosť návštevníkov podujatia, ktoré sa malo začať v piatok 16. mája na Námestí slobody. Keďže meteorológovia predpovedajú na najbližšie dni extrémne nepriaznivé počasie, City Fest sa uskutoční o týždeň neskôr – 23. až 25. mája.

festival city fest

Reklama

Podľa Slovenského hydrometeorologického úradu zasiahne našu krajinu v najbližších dňoch silný vietor a výdatné zrážky. Aktuálne výstrahy hovoria, že v noci zo štvrtka na piatok dosiahne vietor v Piešťanoch rýchlosť 23 až 30 m/s. V piatok má u nás celý deň pršať a maximálna teplota vzduchu nepresiahne 8°C. Na vyššie položených miestach Slovenska má dokonca snežiť.

„Želáme si, aby sa ľudia na City Fest cítili dobre a v žiadnom prípade nechceme ohroziť ich bezpečnosť. Preto podujatie posúvame o jeden týždeň,“ informoval dnes za organizačný tím Michal Procházka z Ruka Hore Agency.

Reklama

Zmena, ktorú nemohol nikto predpokladať, sa dotkne aj programu. Niektorí účinkujúci si totiž na poslednú chvíľu nemohli vymeniť svoje plánované povinnosti. Usporiadatelia sa však za nich snažili nájsť adekvátnu náhradu. Na City Feste preto tento rok nezahrajú Rytmus, Kmeťo Band ani Zuzana Smatanová. O vystúpenie niekoľkonásobnej držiteľky Zlatého slávika ale Piešťanci neprídu, pretože spolu so skupinou Zoči Voči zahrá 26. mája v Auparku v rámci Topfest Tour.

Hudobní fanúšikovia sa môžu tešiť aj na dve nové mená, ktoré neboli v pôvodnom termíne City Festu ohlásené. Hviezdou piatkového (23. mája) večera bude Vidiek a najväčším ťahákom sobotného (24. mája) programu je Desmod.

Okrem nich uvidíme na Námestí slobody aj Gladiátor, Slniečko, Fuera Fondo, Funny Faces, AC/DC revival, Gypsy Čáves, Patália, Váhr River Band a Double Trouble. Na mestskom festivale, ktorý je pre všetkých prístupných zdarma, nebudú chýbať ani sprievodné podujatia.

„Vlani prilákal City Fest do centra Piešťan tisíce spokojných návštevníkov. Veríme, že vďaka atraktívnym interpretom, pohodovej atmosfére a priaznivému počasiu, to tak bude aj tento rok a to napriek zmene termínu,“ uzavrel Michal Procházka.

cityfest_2014-copy

Text: Tlačová správa/red

Populárne články