Connect with us

Kultúra

Noc múzeí sprístupní vojenskú techniku aj skameneliny

Published

on

Reklama

Tretia májová sobota bude opäť patriť múzeám a galériám. Slovensko sa už po desiaty raz zapojí do medzinárodného podujatia Noc múzeí a galérií. Zaujímavý program je pripravený aj v Piešťanoch.

sopka noc muzei

Reklama

Balneologické múzeum otvorí obe svoje expozície 17. mája pre všetkých návštevníkov zdarma. V hlavnej budove (Kursalon) na nich čakajú ukážky krojov a ľudového pracovného oblečenia (od 17.00 h). Deti si budú môcť vyskúšať reštaurovanie keramických kachlíc (od 18.00 do 21.00) alebo hľadanie archeologických nálezov spojené s premietaním fotografií z výskumov (od 17.00 do 20.00 h). Zaujímavé budú aj chemické pokusy – oheň z vody alebo blesky v skúmavke. Na 21.00 h je naplánovaný výbuch sopky v parku pre Balneologickým múzeom.

Vo Vile dr. Lisku si môžu návštevníci od 17.00 do 19.30 h pozrieť výstavu Za tajomstvami skamenelého života. Uvidia prehistorické zvieratá a zapoja sa do vedomostnej súťaže o zaujímavé ceny.

Reklama

Vojenské historické múzeum slávnostne otvorí svoju expozíciu pre verejnosť 17. mája o 12.00 h. Prístupné budú kabíny lietadiel MiG-21, Su-22, L-29, L-410, Jak-40, vrtuľníkov Mi-24, Mi-8 aj obrnená technika T-72, OT-64 a BVP-2. Noc v múzeu, ktoré bude otvorené až do polnoci spestria aj vojaci, ktorí budú prezentovať súčasnú bojovú techniku. Naplánovaná je aj výstava palných zbraní a munície Klubu vojenskej histórie ČSĽA.

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články