Connect with us

Kultúra

Všetky podoby rozprávky na festivale Zázračný oriešok

Published

on

Reklama

Už 7. ročník festivalu rozhlasových rozprávok Zázračný oriešok – kniha v rozhlase, rozhlas v knihe sa 22. až 25. mája uskutoční v Piešťanoch.

[singlepic id=28514 w=320 h=240 float=left]„Piešťany sa stanú na niekoľko dní centrom detskej rozprávky v mnohých podobách – literárnej, rozhlasovej, výtvarnej, divadelnej, animovanej,“ avizuje Margita Galová, riaditeľka Mestskej knižnice, ktorá je spolu s Rozhlasom a televíziou Slovenska organizátorom podujatia.

Reklama

Festival sa do Piešťan vracia každé dva roky a sú na ňom prezentované najlepšie rozhlasové hry a monologické rozprávky, ktoré počas tohto obdobia vznikli. Diela hodnoti detská i dospelá porota a program dopĺňajú rôzne kultúrne podujatia.

„Festival otvorí rozprávkový sprievod od kina Fontána po Winterovej ulici do Hudobného pavilónu,“ informovala Margita Galová. Medzi sprievodnými podujatiami je výstava diel ocenených na Bienále ilustrácií Bratislava, ale aj prierez tvorbou známeho českého grafika Jiřího Trnku s názvom V službách imaginácie.

Reklama

Medzi osobnosťami, ktoré festival do Piešťan priláka sú Emília Vášaryová, Dado Nagy, Ján Uličiansky, Dušan Dušek, Tomáš Klepoch, Daniela Olejníková.

Text: Martin Palkovič

Populárne články