Connect with us

Kultúra

Vrbovské vetry pod záštitou pána Preccedu Húpacého kona

Published

on

Reklama

V dňoch 9. – 14. júla sa vo Vrbovom uskutoční už šiesty ročník hudobno-recesistického multimediálneho festivalu Vrbovské vetry. Tak ako po minulé roky ponúkne známe mená slovenskej, českej a európskej rockovej a nezávislej scény, letné kino, besedy, či divadlo a tradične sa bude niesť v duchu humoru bratov Jobusovcov a multiorganizácie Kriak.

[singlepic id=2053 w=320 h=240 float=right]Sprievodné akcie začínajú už v pondelok 9. júla. Každý večer bude uvedený kvalitný film v rámci letného kina Bažant kinematograf a pred samotným premietaním sa budú tradične konať hudobné vystúpenia a besedy, napríklad Lampa so Štefanom Hríbom alebo debata s kazateľom a spisovateľom Danielom Pastirčákom. Na všetky tieto večery bude vstup zdarma.

Reklama

V sobotu 14. júla prebehne hlavný festivalový večer, na ktorom sa predstavia skupiny ako Banjo Band Ivana Mládka, Srečna Mladina zo Slovinska, spoločné vystúpenie Michaela Kocába s Karpatskými Chrbátmi (s ktorými nahral aj niekoľko spoločných piesní na ich nový album Veget), ojedinelý projekt Záhradné domčeky s gitarou vyrobenou z rýľa, basgitarou z krompáča a bicími zo sudov, festivalové klasiky ako Vrbovskí Víťazi, Slobodná Európa, Chikilikitua a ich Projekty, ale aj balkánska dychovka Balkansambel, Vetroplach (ktorý bude mať za úlohu odplašiť povestný Vrbovský veter) a mnohí ďalší.

[singlepic id=2094 w=320 h=240 float=right]Program bude prešpikovaný vtipnými vsuvkami z dielne bratov Jobusovcov. Budú sa konať preteky Formule Nula, kde sa pilot nachádza mimo kokpitu vozidla, no napriek tomu musí mať prilbu a tým je zaručená jeho úplná bezpečnosť, dostihy Velká Vrbovská na zbrusu nových pevnejších a bezpečnejších húpacích koňoch,výprava do stredu sveta a vesmíru spojená s prednáškou samotného minerála multiorganizácie Kriak Andreja Budislava Jobusa a mnohé ďalšie zaujímavé počiny. A to všetko pod záštitou samotného pána Preccedu Húpacého kona!

Reklama

Text: ts Foto: T. Halo, M. Palkovič

Populárne články