Connect with us

Kultúra

Moravcová sa pokúša o šiestu olympiádu. Bol by to unikát

Published

on

Reklama

Piešťanská plavkyňa splnila B-limit na Olympijské hry Londýn 2012 v disciplíne 50 m voľný spôsob. Či to však bude stačiť na účasť je otázne, konkurencia je silná a sama plavkyňa to nevidí príliš optimisticky.

[singlepic id=30254 w=320 h=240 float=right]„Na Majstrovstvách Európy splnila Martina Moravcová olympijský B-limit, ktorý má hodnotu 26,15. Zaplávala čas 25,95,“ informovala jej mama a trénerka piešťanských plavcov Darina Moravcová o výsledkoch vrcholového plaveckého podujatia, ktoré sa uskutočnilo 21. až 27. mája v maďarskom Debrecíne.

Reklama

Najlepší Moravcovej výkon po materskej dovolenke však nestačil na postup do semifinále a obsadila 28. priečku. Medzinárodná plavecká federácia stanovila na olympijskú účasť prísne podmienky. M. Moravcová sa domnieva, že na účasť bude potrebný čas blízko A – limitu. Sama už nemieni naháňať ďalšie stotiny a bude čakať ako to dopadne. Ak by jej výkon z Debrecínu predsa len stačil, bola by prvou plavkyňou štartujúcou na šiestich olympijských hrách. Začínala ešte ako 16-ročná v Barcelone (1992), nasledovali Atlanta, Sydney, Atény a Peking. Medzi vrcholové plavkyne sa chce vrátiť po materskej dovolenke. Jej dcéra Karolínka sa narodila v júni 2010.

Na Majstrovstvách Európy v Debrecíne mala tridsaťšesťročná Martina Moravcová primát najstaršej účastníčky spomedzi žien. „V disciplíne 50 m motýľ zaplávala za 27,02 a skončila v semifinále na 13. mieste,“ uzavrela Darina Moravcová.

Reklama

Martina Moravcová o svojej kvalifikácii na olympiádu (11. augusta 2011):

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=6MEzCvFXTOU[/youtube]

Text: M. Palkovič Foto: Darina Moravcová

Populárne články