Connect with us

Kultúra

Štefan Nosáľ oslávil 85 rokov. S Lúčnicou má ďalšie plány

Published

on

Reklama

Umelecký vedúci a choreograf svetoznámej Lúčnice oslavuje úctyhodné narodeniny. Súbor pri tejto príležitosti preňho pripravil špeciálny program, s ktorým 29. mája prišiel aj do Piešťan.

[singlepic id=30274 w=320 h=240 float=right]Vo vypredanom Dome umenia sa v réžii Jána Ďučovčíka predstavili tanečníci, speváci aj orchester Zlaté husle. Každú choreografiu a skladbu odmenilo nadšené publikum potleskom.

Reklama

Prostredníctvom videonahrávky vstupoval do predstavenia aj jubilant Štefan Nosáľ. Na záver počas dlhotrvajúceho standing ovation prišiel na pódium a skromne poďakoval za priazeň. Primátor Remo Cicutto mu pri tejto príležitosti odovzdal ocenenie s odkazom na Ľudovíta Wintera, ktorý Lúčnicu tiež uznával.

[singlepic id=30289 w=320 h=240 float=right]Profesor Štefan Nosáľ vychoval v Lúčnici počas svojej 60 ročnej kariéry viac než 2 000 mladých ľudí. „Som rád, že som sa s nimi úspešne dožil takého veku, lebo viete, nie je to vždy len radosť. Dakedy to sú aj starosti, aby to bolo nové, štýlové, aby to nadväzovalo na to z čoho čerpáme, ale pritom aby to malo účinnú javiskovú podobu,“ povedal po predstavení choreograf Lúčnice.

Reklama

O tom, že sa mu jeho zámer darí splniť svedčí nadšené piešťanské publikum aj svetový úspech, ktorý súbor neustále zaznamenáva. „Hrdí sú na nás všade. A závidia nám. Dakedy ani nevedia, kde Slovensko je,“ dodal Štefan Nosáľ a nezabudol pochváliť ani piešťanský Dom umenia, kam sa Lúčnica vracia pravidelne.

„Snažím sa vytiahnuť mladších či už bývalých Lúčničiarov, alebo absolventov zo školy a iných súborov a chcem, aby budúci program urobili oni,“ prezradil na záver svoje plány so súborom jeho umelecký vedúci Štefan Nosáľ.

[nggallery id=1675]

Text a foto: Martin Palkovič

REKLAMA

Populárne články