Connect with us

Kultúra

Pohoda pustí rockabilly do slúchadiel

Published

on

Reklama

Vo veľkokapacitnom stane je úplné ticho, ale ľudia tancujú. Dokonca v rozdielnych rytmoch, každý si totiž môže vybrať hudobnú produkciu iného DJ-a. Asi tak vyzerá Silent Disco – špeciálny priestor, kde sa publikum zabáva na hudbu zo slúchadiel.

Blížiaca sa Pohoda (5. – 7. júla) vylepšila nápad, ktorý vznikol už koncom 60. rokov. Vyznávačom Silent Disco pustí do slúchadiel hudbu živých kapeliel. Jednou z nich budú divokí priekopníci štýlu rockabilly na Slovensku The Cellmates. Vďaka nim by to v Silent Disco stane mohlo vyzerať aj takto (vypnite si zvuk):

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=Rf55gHK48VQ[/youtube]

The Cellmates sú bratislavské trio inšpirované hudbou a štýlom 50. rokov. Milujú rock and roll a hrajú rockabilly v modernom prevedení. V ich skladbách budú návštevníci Silent Disca počuť Elvisa Preslyho aj Buddy Hoolyho.

Reklama

Kapela je známa vydarenými coververziami, ale produkuje aj vlastné skladby. Prvou z nich bola Boppin’Around The Town. The Cellmates v súčasnosti chystajú svoj debutový album a na koncertoch už hrávajú aj vlastné verzie súčasných svetových aj domácich hitov, čo robí ich vystúpenia ešte zábavnejšími.

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=XOCWHK9XIWQ[/youtube]

Text: Martin Palkovič Foto: František Halky Halás

Populárne články