Connect with us

Kultúra

Veľkú noc ako ušitú môžete vidieť v PIC-ku

Published

on

Reklama

Výstavu ručných prác  s veľkonočnou tematikou pod názvom “Veľká noc ako ušitá“ otvoril piešťanský Klub Patchworku  v pondelok 23. marca v priestoroch Piešťanského informačného centra. Podujatie. Účastníkov privítal svojimi piesňami folklórny spevácky súbor Povoja.

 IMG_8418_resize

Reklama

„Som veľmi potešená, naozaj mám veľkú radosť, že môžem pozdraviť patchworkový klub, ktorý sme otvárali v roku 2005. Ženy sa stretávajú a majú teraz techniky, ktoré sa ja chodím učiť,“ povedala na zahájení výstavy zakladateľka klubu Otília Jurgová. Klub Patchworku má momentálne 22 členiek, ktoré sa stretávajú dva krát do mesiaca v priestoroch AkSenu. Veľkonočnú tematiku si zvolili, pretože je vizuálne veľmi vďačná. Každá z nich ju spracovala svojim originálnym spôsobom. Na výstave tak môžu návštevníci obdivovať rôzne podoby zajacov, kuriatok a vajíčok. Zaujímavosťou je veľká deka, ktorú vyrobila Janka Eliášová. Práca na nej jej trvala takmer tri týždne, ale čierno-farebný výsledok určite mnohých zaujme.

IMG_8513_resize

Reklama

Výstava, ktorú zorganizovalo Mestská knižnica mesta Piešťany v spolupráci s Piešťanským informačným centrom, potrvá do 4. apríla.

-lt-

 

Populárne články