Connect with us

Kultúra

Vrbovské vetry privejú aj kapely z Venezuely či Bieloruska

Published

on

Reklama

Do deviateho ročníka Vrbovských vetrov 2015 zostáva presne 100 dní a organizátori už majú potvrdenú desiatku známych účinkujúcich. Okrem českej legendárnej formácie David Koller a Jasná páka, na vrbovskom štadióne privítajú aj Peter Lipa Band, Janka Kurica s kapelou Ventil RG, chýbať nesmie ani trio Talent Transport, duo Longital či Chiki Liki Tu-a a ich Projekty. Medzinárodnú scénu zastúpia venezuelčania Gypsy SKA orquestra a z Bieloruska príde kapela Chutki Smouž. No a čerešničkou na torte budú domáce Karpatské Chrbáty a Vrbovskí víťazi.

banner01

Reklama

Až dvakrát sa bude aj krstiť– nové CD Karpatských Chrbátov a nová kniha Braňa Jobusa: Plajko. Vrbovské vetry sa od roku 2007 každoročne konajú vo Vrbovom a ich hlavným organizátorom je Braňo Jobus, v spolupráci s Whiskym a Martinom Višňovským. Festival je celý vedený v recesistickom duchu (hneď po slávnostnom otvorení festivalu sa koná aj jeho slávnostné zatvorenie, medzi koncertami sa konajú akcie ako sú preteky na hojdacích koňoch či streľba z poplašnej pištole).

banner02

Reklama

REKLAMA

banner-marec01

A čo hovorí o vzniku festivalu autor tejto myšlienky osobne? „Nezavolali nás na Hodokvas, ten zmenil majiteľa a svoju cestu. My sme mali chuť hrať, a tak som si povedal: Urobíme si vlastný festival, kde si zahráme, kedy my chceme, skupín máme svojich dosť a nebudeme čakať, či sa rozhodnú iní, nás pozvať. Programu je dosť na celý večer… Tak som oslovil mojich kamarátov z týchto skupín. Či by nešli do toho, skúsiť to urobiť na kamarátstve, neriskovať príliš moc, a v prípade zlého počasia alebo inej nepredvídanej katastrofy sa nezadlžiť po uši, ale tešiť sa s toho, že sme sa vôbec stretli. To bola pôvodná myšlienka festivalu, alebo skôr stretnutia spriatelených skupín a kamarátov. Ako prvého som oslovil Martina Višnovského s CHIKILIKITUA a PROJEKTov. Súhlasil a s radosťou mi pomohol vybrať lokalitu vo Vrbovom. (bolo to ľahké lebo máme tu len jednu). Ako ďalšieho som oslovil Whiskyho so Slobodnou Európou. Tak isto súhlasil a od toho momentu sú moji pomocníci, spolutvorcovia, radcovia….Za toto všetko im veľmi pekne ďakujem.“

IMG_5866

 Zdroj: www.vrbovskevetry.sk

Populárne články