Connect with us

Kultúra

V Piešťanoch zahrá jedna z najžiadanejších slovenských kapiel súčasnosti

Published

on

Reklama

Klub ŽiWell pozýva na koncert kapely, ktorá čoraz úspešnejšie prekračuje hranice nezávislej scény. Ich aktuálny album Karnevalová vrana si našiel široké spektrum fanúšikov a medzi platňami slovenských interpretov si dlho držal prvé miesto v službách Spotify a iTunes. Korben Dallas sa predstavia v klube ŽiWell 22. marca o 20.00 h. Vstupenky si môžete rezervovať na tel. čísle 0905 293 656.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BoWejfhhHJY[/youtube]

Reklama

Korben Dallas založili spevák a gitarista Juraj Benetin a basgitarista Lukáš Fila po rozpade skupiny Appendix, v ktorej spolu hrali 13 rokov. Bubeníkom sa po dlhom ale úspešnom hľadaní stal Ozo Guttler z Tu v dome. Prvý koncert kapela odohrala v apríli 2010 v Nu Spirit Clube, v lete toho istého roku sa predstavila na Pohode.

REKLAMA

Reklama

PN-KY_banner_vikend

V roku 2011 vydala kapela vo vydavateľstve Hevhetia debutový album Pekné cesty. Vznikol ako živá nahrávka koncertu v Klube za zrkadlom, na ktorom kapelu posilnil gitarista Chiki liki tu-a Ľubo Petruška, medzičasom pravidelný hosť na koncertoch Korben Dallas. Pekné cesty boli nominované na Radio_Head Awards v kategórii Album roka – cena kritikov.

V júni 2013 Korben Dallas vydali na labeli Slnko Records svoj druhý album Karnevalová vrana. Ten má šancu premeniť nomináciu na Radio_Head Awards. Korben Dallas sa v tejto ankete môžu stať aj Najlepšou koncertnou kapelou roka. V kategórii Singel roka majú až dve nominácie za skladby Otec a Beh.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bokdBS1JmzQ[/youtube]

(inf)

Populárne články