Connect with us

Kultúra

ZUŠ oslávila 70. rokov. Gratulovala jej aj najstaršia učiteľka

Published

on

Reklama

Svoje poslanie – poskytovať žiakom základné umelecké vedomosti plní škola presne 70 rokov. Otvorili ju 14. marca 1944. Podľa dobových záznamov sa jej slávnostné otvorenie odohralo vo veľkej sieni hotela Royal.

MP 03-14-14 107407

Reklama

Toto významné výročie si Základná umelecká škola pripomenula výstavou absolventov a galakoncertom, ktorý sa uskutočnil v piatok v Dome umenia. Pri tejto príležitosti ocenil primátor Remo Cicutto niektorých pedagógov, medzi nimi aj Oľgu Osvaldíkovú. „Škole prajem, aby sa jej aj naďalej tak darilo, a aby učitelia a žiaci odtiaľ odchádzali s rovnakým pocitom ako ja,“ povedala legendárna učiteľka tanca, ktorá tento rok oslávi 99 rokov. „Teším sa na program, ktorý budem kritizovať, ale v dobrom! Preto všetkým prajem hlavne šťastie, pretože nervy pracujú a práve to šťastie je potrebné k dobrému výkonu,“ dodala na základe vlastných skúseností dodnes vitálna tanečníčka.

Následný galaprogram bol prehliadkou najlepších žiakov a absolventov Základnej umeleckej školy. Predstavili sa hudobníci, tanečníci a speváci všetkých vekových kategórií. Na podujatie lákala pred Domom umenia dychovka.

Reklama

Škola vznikla na podnet predstaviteľov obce, ktorí sa už dlhšie zaoberali myšlienkou založiť inštitúciu tohto druhu. Takáto potreba vzišla z nedostatku hudobnej výchovy a v nejednotnom hudobnom vzdelávaní mládeže u súkromných učiteľov. Základná umelecká škola odvtedy plní svoje poslanie nepretržite už 70 rokov.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=1wd0FR7pjBQ[/youtube]

MP 03-14-14 107391

MP 03-14-14 107414

Populárne články