Connect with us

Kultúra

Jazzový rok otvorilo poľské trio

Published

on

Reklama

 

Jazz má v piešťanoch dlhú tradíciu a milovníci tohto hudobného žánru si ho budú s našim mestom spájať aj v tomto roku. Je to vďaka snahe tunajších nadšencov, ktorí v piatok 14. marca odštartovali ďalšiu jazzovú sezónu. V Art Jazz Gallery Kursalon zahralo Radosław Nowicki Trio.

Reklama

MP 03-14-14 107447

Jazz, ktorý sa nebráni moderným vplyvom – aj takto označujú odborníci ich tvorbu. Jej kvalitu ocenili tunajší jazzoví fajnšmekri, aj poľskí krtici. Tí nominovali debutovú platňu a názvom Pahtfinder na národnú hudobnú cenu Frydery v Najlepší poľský album.

Reklama

REKLAMA

PN-KY_banner_vikend

Koncertom poľského tria v zložení Radek Nowicki (sax), Andrzej Świes (kontrabass) a Sebastian Frankiewicz (bicie)   sa zároveň oficiálne začal celoročný projekt, ktorý v Piešťanoch organizuje nezisková organizácia International jazz Piešťany, n.o.  Cieľom je nadviazať na históriu, ktorú začal písať domáci Tiger jazz, na ktorý dnes spomínajú už iba pamätníci. Cez tvorbu Piešťanského dixieland bandu pod vedením Ľubomíra Váryho a koncerty organizované Jánom Tatarom a neskôr Jozefom Dodom Šošokom spríjemňuje jazz naše mesto už desiatky rokov.

(mp)

Populárne články