Connect with us

Kultúra

V Kursalone dnes zahrá Benito Gonzeles Trio

Published

on

Reklama

Uznávaný pianista a skladateľ sa predstaví po boku Tomáša Baroša (kontrabas) a Dávida Hodeka (bicie). Koncert začína 25. júla o 20.00 h.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Ig2y1SKIboM[/youtube]

Reklama

Benito Gonzales sa prvýkrát slovenskému publiku predstavil práve v Piešťanoch – na Festivale Doda Šošoku 2011 ako súčasť kvarteta Kennyho Garretta. Slovenská jazzová scéna mu učarovala a odvtedy u nás pravidelne koncertuje. Zostavu jeho tria tvoria mladí, no tvrdo pracujúci a veľmi talentovaní umelci – český kontrabasista Tomáš „Gaštan“ Baroš, ktorý študoval jazz na Berklee a náš bubeník David Hodek. Už ako 12-ročný bol ocenený prestížnou cenou Talent Of The Year 2009, ktorú udeľuje Austrian Music Office.

Benito Gonzalez je uznávaný pianista a skladateľ, jeho debutový album si odniesol prvú cenu v Great American Jazz Piano Competition a jeho druhý album pod názvom “Circles” (Ron Blake, Myron Walden, Azar Lawrence, Christian McBride, Jeff “Tain” Watts) získal u kritikov veľmi dobrú odozvu.Po takmer siedmich rokoch koncertovania s Kennym Garrettom si Benito pridal na svoje konto rad festivalov a koncertov v medzinárodných džezových kluboch po celom svete. Zdieľal pódium s virtuózmi ako Curtis Fuller, Pharaoh Sanders, Bobby Hutcherson, Christian McBride, Ignacio Berroa, Roy Hargrove, Rene McLean, Steve Turre, Delfeayo Marsalis, Hamiet Bluiett, Antonio Sanchez, TK Blue, Nicholas Payton, Azar Lawrence, a jackie McLean a ďalšími.

Reklama

V súčasnej dobe sa s vlastným Benito Gonzalez Trio zúčastnil už niekoľkých rozsiahlych turné po Európe.

Text a foto: International Jazz Piešťany

Populárne články