Connect with us

Kultúra

Prekvapením piatkového Lidožúru boli čínski Ajinaj

Published

on

Reklama

Festival má za sebou prvú polovicu. Lido opäť ožilo priateľskou atmosférou, rozsvietený Húpací most aj cíp prilákali stovky ľudí. Neboli to len Piešťanci každého veku, ale aj zahraniční návštevníci. Na Lide bolo v piatok 25. júla počuť angličtinu aj ruštinu.

[singlepic id=56418 w= h= float=center]

Reklama

Napriek tomu pôsobili hudobníci z mongolskej časti Číny na ostrove uprostred Piešťan ako zjavenie. Ich tradičná hudba v rockovom šate mala tú správnu energiu a zopár ľudí prinútila tancovať napriek tomu, že sa večer ešte len začínal. Ajinaj si potom vďaka vrelému privítaniu zostali vychutnávať atmosféru druhého festivalového dňa až do konca. Vypočuli si teda aj nasledujúce koncerty skupín Nvmeri a Elections in The Deaftown. Ako posledný sa v piatok predstavil DJ Rafo.

Organizátori z občianskeho združenia Chyť sa roboty, tentoraz pripravili niekoľko zmien. Pódium presunuli z cípu na priestranstvo pri Húpacom moste a pod osvetlenými stromami v najjužnejšej časti Vážskeho ostrova zriadili chill-out zónu.

Reklama

Ak ste Lidožúr v piatok nestihli, určite príďte dnes. Deti čaká keramický workshop, súťaž v hádzaní žabiek – Piešťanská žaba, strieľanie zo vzduchoviek aj skákací hrad.

Zahrajú:

MOKROFÚZ (PN) 14:00-15:00

HUZIKA (PD) 18:20-19:10

ILLS (BA) 19:30-20:40

FUNNY FACES (PN) 21:00-22:00

FLOATING PLANET (PN) 22:15-23:00

JUJU PLANET DUB (PN) 23:00

(mp)

Populárne články