Connect with us

Kultúra

V kúpeľoch začínajú poľovnícke slávnosti

Published

on

Reklama

Jeseň sa nesie v znamení zlatistých farieb, hmlistých rán, dozrievajúceho vína, posledných teplých slnečných lúčov babieho leta a na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch tradične aj v šate Poľovníckych slávností. Tak ako to v tomto čase ožíva na jesenných chodníčkoch, rušné bude aj v kúpeľnom parku. V piatok 3. októbra tam začínajú Poľovnícke slávnosti.

polovnicke slavnosti

Reklama

REKLAMA

kia akcia

Reklama

O zábavu sa v piatkový večer v reštaurácii VIVO pri Napoleonských kúpeľoch postará skupina E.M.I. V sobotu ráno začne bublať pravý poľovnícky guláš a jednotlivé družstvá budú môcť predviesť svoje kuchárske umenie. Za najlepší guláš bude udelený víťazný pohár. K poľovníckym špecialitám patria samozrejme slovenské vína a do tanca zahrá výborná hudba v podaní Krakovčanky, Vavrineckej trojky, Inovčanky a Váh River Bandu.

Fanúšikovia poľovníctva určite nájdu niečo do svojej výbavy v stánkoch s touto tematikou, ženské oko zase potešia kvetinové a ovocné aranžmány študentov Strednej záhradníckej školy v Piešťanoch, keramika, fúkané sklo a iné remeselné výrobky. Popoludní predvedú poľovníci svojich najvernejších pomocníkov – poľovné plemená psov a krásne pernaté dravce priamo pred kúpeľným domom Irma. Sprevádzať ich budú trubači a taktiež bude možné vidieť ukážky vábenia zveri.

V nedeľu sa na počesť patróna poľovníkov uskutoční slávnostný sprievod od Thermie Palace do hudobného pavilónu Harmony, kde o 10.30 h odslúži svätohubertskú omšu s posvätením prinesených darov Mons. Jozef Bohunický. Ak by jesenné počasie podujatiu neprialo, omša sa bude konať v Kongresovom centre.

Text a foto: Tlačová správa

REKLAMA

pnky_1-ab-contact-sept

Populárne články