Connect with us

Kultúra

Müller by si Piešťancov zobral aj na turné

Published

on

Reklama

Koncert Riša Müllera a Fragile odštartoval zaplnenou sálou Domu umenia ďalšie jesenné Piešťanské rendezvous s kultúrou. Niekoľkonásobný zlatý slávik nášmu publiku vo štvrtok večer znovu dokázal, že napriek búrlivým rokom, podlomenému zdraviu či nedávnemu opätovnému otcovstvu má stále čo odovzdať svojim fanúšikom. Reakcie publika ocenil pochvalou a vyjadrením, že by si ich najradšej zobral so sebou na turné.

MG_9029

Reklama

REKLAMA

kia akcia

Reklama

Hlasy 2 tak napriek nepopierateľnému majstrovstvu sólistov z Fragile boli najmä o Müllerovi. Schudnutý, pokornejší, no stále s veľkou charizmou, ovládol pódium každým naklonením sa k mikrofónu. Životné skúsenosti, pretavené do jeho textov, naplnil emotívnym nábojom a predviedol rovnako úprimne ako po celé roky svojej kariéry. „Pieseň je o mojom živote, dosaďte si do nej aktérov,“ priznal pred uvedením skladby Rieka. Ocenil aj reakcie publika v sále: „Vy ste také dobré publikum,“ a dodal, že keby mohli, tak by si divákov vzali dvomi autobusmi aj na svoje turné.

Braňo Kostka so svojou zostavou Fragile však tiež môže byť so včerajším koncertom spokojný – jeho jedinečný projekt a cappella má na slovenskej hudobnej scéne naozaj významné miesto. Silné hlasy, zohratý tím, humorné vsuvky a svetové či slovenské hity vo vokálnej podobe zakaždým vytvoria výnimočný zážitok.  Musím priznať, že pri Mercuryho skladbe Bohemian rapsody som dokonca pátrala, či náhodou nemajú niekde skrytého bubeníka. „Nie, to je Mikulčík,“ presvedčil ma uvádzač.

O obľube spojenia Richard Müller & Fragile na Slovensku svedčí aj štvornásobná platinová doska za ich najnovšie trojcédečko Hlasy 2, ktorú dostali už po týždni uvedenia albumu do predaja. Ak ich chcete vidieť naživo a včerajší koncert ste nestihli, budete mať šancu na reparát – do piešťanského Domu umenia by mali prísť opäť  v novembri.

REKLAMA

pnky_1-ab-contact-sept

(ad)

Populárne články