Connect with us

Kultúra

TOPFEST odštartoval – pritvrdzuje?

Published

on

Reklama

Najväčší rockový festival už včera ponúkol poriadnu dávku adrenalínu pre všetkých milovníkov tohto žánru. Organizátori zvládli výmeny kapiel podľa programu aj vďaka dvom veľkým a jednému komornému pódiu na jednotku a na tú svoju muziku nikto nemusel dlho čakať. Akurát, (ale možno sa to zdá len mne), program trochu „pritvrdili“.

Priznám sa, že nie som veľký návštevník open air festivalov, ale keďže v našej lokálnej redakcii potrebujeme byť multifunkční, urobiť krátky report aj z takejto akcie, občas padne i na mňa. Na Topfest som sa však dostala aj vďaka iným povinnostiam až na večer, a tak sme popoludňajší program nestihli a chytali za chvost vystúpenie Kryštofa, čo ma trochu mrzelo. Chalani boli totiž skvelí, Rišo skákal na pódiu, ľudia spievali, tešili sa a muzikanti, ktorých časť má grécke korene, tiež. Neskôr sa dokonca fotili so svojimi fanúšikmi a bolo vidieť, že si atmosféru naozaj užívajú.

Reklama

IMG_5430

IMG_5486

Reklama

Fínska kapela Stratovarius, ktorá prišla po nich, už trochu pritvrdila a tento metalizovaný trend pokračoval aj vystúpením holandských Within Tepmptation. Fíni už na Slovensku vystupovali a majú tu stálu fanúšikovskú základňu. Holanďania, ktorí vydali sedem albumov a sú označovaní aj za gotic-metalovú kapelu, sa u nás predstavili po prvý raz a väčšina návštevníkov sa chytila až pri prvom prídavku. Speváčka Sharon den Adel však dokázala viac ako hodinu podávať absolútne vyrovnaný výkon s plným nasadením, čím si vyslúžila (nielen) náš veľký obdiv.

IMG_5460

IMG_5465

IMG_5462

Ešte tvrdší rock sa odohrával na menšom B-stage, kde sa fanúšikovia asi najviac vybláznili na punkovom Konflikte a ich hosťoch.

IMG_5519

Okrem muziky sme si aj trochu poobzerali areál. V naozaj rozľahlej zóne občerstvenia sme okrem cigánskej, klobás či pečeného prasiatka našli aj zopár zaujímavých ponúk v slovenskom duchu. K dispozícii bola tiež party zóna s DJ-om a elektronickou hudbou, ďalej Fun zóna s atrakciami ako napríklad 25 – metrový pád a chill out zóna rádia Rocková republika, ktorá mohla byť i o čosi väčšia, ďalej ping-pong, stolný futbal….

IMG_5502 IMG_5507

Organizátori 11. ročníka teda mysleli skoro na všetko. Návštevníci, ktorí nemajú hlboko do vrecka, si dokonca môžu objednať vyhliadkový let vrtuľníkom alebo dať urobiť tetovanie v air brush salóne.

Čo sa týka dojmu našej malej skupinky, dávame im palec hore, akurát nám prekážal zbytočne pridlhý vstupný chodník, ktorý viedol cez celé stanové mestečko a zložitejšia orientácia v areáli. No, a mne osobne, aj priveľa opitých mladíkov, ale to je už iná téma…

IMG_5417

Každopádne, skoro štyri hodiny tvrdého rocku mi nakoniec celkom stačili a podľa komentárov, ktoré som zachytila, viacerí návštevníci trochu frfľali, že obľúbené Horkýže slíže mali vystúpenie naplánované až po pol druhej v noci.

TOPFEST však stále pokračuje dnes i zajtra, na rockerov ešte čaká bohatý program, samozrejme, TOP headlineri Twisted sisters, a na záver domáce hviezdy, ktoré získali najviac hlasov aj v našej súťaži – IMT SMILE a Lúčnica.

A aké sú Vaše dojmy? Napíšte nám na adresu redakcia@pnky.sk alebo sa s nimi podeľte na našom Facebooku.

IMG_5539 Adriana Drahovská

Populárne články