Connect with us

Aktuality

Tetované citrusy pomáhajú deťom

Published

on

Reklama

Galéria Reflexy sídliaca v priestoroch hotela Magnólia v Piešťanoch sa 12. novembra stala miestom konania Zimného festivalu handicapovaných detí a umelcov SR. Pod záštitou primátora Rema Cicutta sa tu stretli deti z Centra voľného času Ahoj s profesionálnymi tatérmi. Výsledok ich spolupráce – potetované citrusové plody boli neskôr vydražené.

[singlepic id=7115 w=320 h=240 float=left]„Centrum voľného času a Slovenská agentúra na podporu a rozvoj zdravotne postihnutých občanov na tomto podujatí spolupracujú aj so Špeciálnou základnou školou v Piešťanoch a detskými domovmi v Pečeňadoch a Kocuriciach. Deti mali za úlohu nakresliť obrázky, z ktorých sme vybrali najkrajšie a tie sú teraz aplikované na pomaranče, či citróny. Výťažok z tejto dobročinnej akcie bude venovaný Centru voľného času,“ hovorí riaditeľka CVČ Ahoj Ingrid Galková.

Reklama

[singlepic id=7117 w=320 h=240 float=right]Program pokračoval slávnostným odhalením pamätnej dosky drotárskeho umenia rodu Jozefa Holánika a Jakuba Šeríka z Dlhého Poľa. Potomok tejto známej drotárskej rodiny – handicapovaný umelec Juraj Šerík práve v tomto období prezentuje v galérii Reflexy svoju tvorbu – unikátne pozlátené drôtené predmety. Pamätnú tabuľu aj všetky ostatné umelecké diela požehnal dekan Farnosti sv. Štefana Ján Bederka.

V galérii sú ďalej vystavené fotky Jany Steinecker, ktoré dokumentujú pohybové aktivity zdravotne postihnutých detí, ale aj exkluzívne šperky Cristal Skies s krištáľmi, perlami a polodrahokamami z dielne Jany Shelton.

Reklama

[nggallery id=289]

Populárne články