Connect with us

Kultúra

Študenti z Trenčína vystavujú fotografie vo “Fontáne“

Published

on

Reklama

Od utorka 2.novembra je v Galérii Fontána v Piešťanoch sprístupnená výstava fotografií študentov Strednej umeleckej školy z Trenčína. Výstava je súčasťou novembrových piešťanských Slávností fotografie a je to stodvadsiata výstava vo „Fontáne“.

Na výstave je možné zhliadnuť 42 fotografií od 21 študentov tretieho ročníka odboru fotografický dizajn. Výstava prezentuje výber z tvorby študentov za doterajšie obdobie ich vzdelávania na škole . Podľa pedagóga Pavla Obsta, bol výber fotografií veľmi demokratický. Každý zo študentov má po dve fotografie, zároveň však priznáva rozdiel v kvalite fotografií závislej od vyzretosti a úrovne autora. Niektoré z fotografií taktiež poznačila kvalita tlače. Podľa pedagógov je všetko robené v školských podmienkach na školskej laserovej tlačiarni, takže je jasné, že fotografie nedosahujú kvalitu výstupu z minilabu, alebo kvalitnej fototlačiarne.

Reklama

[singlepic id=7034 w=320 h=240 float=left] Medzi vystavujúcimi je aj jedna zástupkyňa Piešťan. Je ňou Simona Vráblová, ktorá sa nám priznala, že sa dostala na školou v podstate omylom. Nevedela ani do čoho ide, ale zistila, že sa jej fotografia páči a momentálne jej úplne prepadla. Napĺňa ju predovšetkým portrétna a módna fotografia. Chcela by v štúdiu pokračovať aj na vysokej škole, ale viac so zameraním na film a video.

Výstavu si môžete pozrieť do 21. novembra 2010.

Reklama

Autor: ht   Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

[nggallery id=278]

Populárne články