Connect with us

Kultúra

Hviezdou Country a Folk Šterusy bude Fleret s Jarmilou Šulákovou

Published

on

Reklama

Dvanásty ročník festivalu Country a Folk Šterusy sa uskutoční 20.novembra 2010 v Kultúrnom dome v Šterusoch. V programe vystúpi kapela Taverna z Prostějova, domáci Neznámi a na country bále vás zabavia Pacipacifik zo Zvolena. Hviezdou večera bude vizovická skupina Fleret s legendárnou Jarmilou Šulákovou.

[singlepic id=7016 w=320 h=240 float=left]Nápad urobiť country akciu v malej obci Šterusy pri Vrbovom vznikol v roku 1999 v hlavách dvoch členov začínajúcej country skupiny Neznámi Jaroslava Šimu, Romana Bednára a ich kamaráta,veľkého nadšenca country muziky Andreja Vaculu /Drsné čelo/, v jednom nemenovanom podniku pri jedení utopencov a popíjaní piva. Od prvého momentu bol zámer urobiť akciu inú od ostatných country podujatí poriadaných v interiérových priestoroch a dohodli sa o veľkolepej westernovej výzdobe. „Tú sa pri príprave prvého ročníka a výzdobe sály kultúrneho domu podarilo vytvoriť za pomoci snáď celej obce. Každý priniesol rekvizity od výmyslu sveta,aby bola sála čo najviac do štýlu country a western. Po úspechu tohto ročníka sa urobil ďalší a ďalší ročník, až sa z festivalu stala tradícia a v roku 2008 veľkolepo oslávil už desiaty ročník. Festival je od počiatku zameraný na predstavenie slovenskej Country,tramp a bluegrass scény, ale odohrali tu aj kapely hrajúce dedinský úderný rock, blues, world ale aj írsku hudbu,“ hovorí Jaroslav Šimo.

Reklama

Na festivale Country a Folk od roku 1999 vystúpilo veľa slovenskych kapiel a aj pár českých. Medzi nimi skupiny ako Grasscountry (bývalý Country Team), Neznámi, Country Limit Club, Slniečko, Allan Mikušek, Heaven´s Shore, Peter Dula a Veslári, Vodopád, Dobráci od Kosti,…a tanečné skupiny Country Cloggers, Maryland, Sillmarion a mnoho iných.

Organizátori vás srdečne pozývajú. Kultúrny dom sa otvára o 19.00 h. Vstupné je 6 EUR.

Reklama

[singlepic id=7015 w=320 h=240 float=center]

Autor: red  Foto: http://festival.neznami.sk/

Populárne články