Connect with us

Kultúra

Rocková jeseň bola SKA

Published

on

Reklama

Siedma Rocková jeseň sa presťahovala do Kultúrneho domu v Červeníku a pozvala „iba“ česko-slovenských hudobníkov. Tento ročník však nezostal svojou dobrou atmosférou nič dlžný tým predchádzajúcim, na ktorých sa dvakrát zaplnili bratislavské Pasienky a premiérovo na Slovensku vystúpili také hviezdy ako Nazareth.

[singlepic id=5955 w=320 h=240 float=left]Už vtedy Rocková jeseň nebola len o gitarách, basgitarách a bicích. Žánrovo frivolný bol aj siedmy ročník, dominovalo na ňom ska, zmiešané s punkom, jazzom a folkom. Otvorili ho presne o piatej popoludní piešťanskí Funny Faces, ktorí mali vynikajúcu šancu ukázať sa pred početným publikom, ale väčšina ľudí (vrátane nášho fotografa), prišla až po ich vystúpení.

Reklama

Po nich nasledoval nefalšovaný „pivný rock“ v podaní Hospital Bukra, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani najznámejší predstaviteľ tohto žánru – Alkehol.

[singlepic id=5966 w=320 h=240 float=right]Fuera Fondo je mladá krv slovenskej ska scény a skvelý nasledovník hlavnej hviezdy večera – Polemicu. Svoj debutový album Kráčajúc svetom pokrstili minulý rok práve tu v Červeníku a zdá sa, že publikum si ich veľmi dobre zapamätalo. Skupina, ktorej odborníci veštia veľmi veľkú budúcnosť sa aj tentoraz predviedla v najlepšej forme.

Reklama

[singlepic id=5986 w=320 h=240 float=left]Prekvapením večera boli AC/DC revival. Zvesti o ich autentickosti sa šíria už už dlho, ale tomu, kto ich videl po prvý raz, doslova spadla sánka. Slováci znejú presne tak ako ich austrálski predchodcovia a vyrovnajú sa im aj svojim excentrickým prejavom. Sólový gitarista okorenil vystúpenie herecky veľmi dobre zvládnutým striptízom.

Nasledovalo dlhé zvučenie Divokého Billa, ktoré znamenalo, že na pódium prichádza predkapela dlho očakávaného Polemicu. Tieto dve hudobné „telesá“ v Červeníku naplno odštartovali svoje veľké česko-slovenské turné. [singlepic id=6002 w=320 h=240 float=right]Predstavia na ňom všetky hity svojej bohatej histórie aj najnovšie albumy. Polemic si špeciálne pripravil vlastnú verziu skladby Tu vuó fá l’Americano naspievanú v neapolskom nárečí. Červeník teda nakoniec zažil aj jednu neočakávanú premiéru. Čo na tom, že nebola rocková.

Autor: nc Foto: nc

[nggallery id=225]

Populárne články