Connect with us

Kultúra

Odzneli – Písně pro poslední hosty

Published

on

Reklama

Sobotné popoludnie patrilo v Piešťanskom informačnom centre folkovej a country hudbe. Do Piešťan na pozvanie Českého spolku a Mestskej knižnice v Piešťanoch prišli hudobníci Jan Matěj Rak a František Vlček so svojim hudobným pásmom – Písně pro poslední hosty.

[singlepic id=6050 w=320 h=240 float=left]Jan-Matěj Rak sa narodil vo Fínsku. Na gitaru začal hrať vo svojich piatich rokoch. Neskôr sa začal presadzovať ako pesničkár. Vďaka svojej plnej a harmonickej hre na gitaru sa stal vyhľadávaným inštrumentalistom. Okrem gitary hrá tiež na akordeón a balalajku. Dnes sa Jan Matěj Rak venuje úpravám a prezentácii hudby Jaroslava Ježka.

Reklama

František Vlček je vo folkových kruhoch známym pesničkárom. Jeho pesničky sú kritikmi hodnotené ako excelentné po stránke hudobnej i textovej. Sú kombináciou swingu i starotrampskej melodiky.

Návštevníci si spolu s obidvomi hudobníkmi zaspievali trampské a filmové evergreeny a vypočuli spomienky na časy minulé. Ako stojí v upútavke na program: „Tieto pesničky kedysi poznal každý. Spievali sa na uliciach. Dnes už sa hrajú zriedkavejšie, vtedy, keď je niekomu smutno za starými časmi. Hrávajú sa len tak, pre posledných hosťov, pre tých, ktorí sa už večer nikam neponáhľajú.“ A v sobotu podvečer sa z Piešťanského informačného centra nikto neponáhľal …

Reklama

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5SgqiM3VvTo[/youtube]

Autor: Petra Adamcová  Foto: Tomáš Hudcovič – hug(o)photo agency

[nggallery id=227]

Populárne články