Connect with us

Kultúra

Reportéri premietnu film o deťoch v Kongu

Published

on

Reklama

Reportéri Martin Rajec a Marek Vítek premietnu v stredu 22. júna o 17.30 h v Mestskej knižnici spoločný dokumentárny film Prokletí o problémoch „detí ulice“ v Kongu. Predtým budú rozprávať o americkej politike za vlády Baracka Obamu.

[singlepic id=15150 w=320 h=240 float=left]Prokletí sa zaoberá problémami detí, ktoré boli v Demokratickej republike Kongo označené ako posadnuté diablom a následne vyhnané zo svojich domov. Ulice zaplavili tisícky opustených detí, tzv. shagies, ktoré sa živia žobraním a kriminálnou činnosťou. Z boja proti démonom si mnohí obyvatelia Konga urobili výhodný biznis.

Reklama

Martin Rajec pôsobí ako redaktor pre rozhlas a televíziu vo Washingtone, kde už niekoľko rokov mapuje americkú politiku. Pre mnohých mladých ľudí chystajúcich sa do USA môže byť jeho rozprávanie prínosom.

Marek Vítek pracoval ako redaktor v týždeníku Relfex a v TV Nova. Bol vedúcim oddelenia reportážnych programov redakcie publicistky Českej televízie. Je držiteľom českej žurnalistickej „Ceny křepelek“, ceny NOVARTIS za investigatívnu žurnalistiku na Univerzite Johna Hoppkinsa vo Washingtone, ceny UNICEF/AMADE (z televízneho festivalu Monte Carlo 2001) a ďalších.

Reklama

Podujatie organizujú Mestská knižnica mesta Piešťany, Rotary Club Piešťany a Mládežnícky parlament Piešťany.

Populárne články