Connect with us

Kultúra

Prvé mená na Grape 2016: Bloc Party, HVOB a Jan Blomqvist

Published

on

Reklama

Piešťansky festival Grape ohlasuje prvé mená svojho už siedmeho ročníka, ktorý sa bude konať 12.-13. augusta 2016. Na letisko príde britská indie rocková legenda Bloc Party, mladú elektronickú generáciu budú zastupovať rakúski HVOB a Berlínčan Jan Blomqvist. Spolu by sa na festivale malo objaviť až 20 zahraničných hostí. Tohtoročnou novinkou je, že o vizuál sa postarajú slovenskí výtvarníci, grafici a dizajnéri napríklad Michal Hazior, Lukáš Vančo a Tamás Bohus, ale aj samotní hudobníci.

Blomqvist

Reklama

„Pre rok 2016 predstavujeme prvých účinkujúcich už v decembri, čo sa nám takto v predstihu podarilo doposiaľ iba raz. Sme radi, že v Piešťanoch privítame skvelých Bloc Party, kapela nás sama oslovila a takáto ponuka sa iba ťažko odmieta. Tešíme sa aj z dvojice interpretov zo stajne Four Artist, dvojicu HVOB a Jana Blomqvista. Tento druh elektroniky nám minulý rok trošku chýbal,“ hovorí za organizátorov o nových menách Ján Trstenský.

Bloc Party patria dlhodobo medzi to najlepšie, čo ponúka britská gitarová scéna. Vydali štyri radové albumy s množstvom hitov ako napríklad Banquet, Helicopter, Octopus alebo Hunting For Wiches. Na rok 2016 kapela pripravila pre svojich fanúšikov nový album a tak na festivale odznejú aj nové skladby.

Reklama

hvobweb

Rakúska a nemecká elektronika je jednou z najuznávanejších vo svete, typický „minimal“ bude zastupovať viedenská dvojica HVOB s príjemným vokálom Anny Müller a návštevníkov roztancuje aj Berlínčan Jan Blomqvist so svojim bandom.

Bloc Party:
Octopus
HVOB:
Cool Melt
Jan Blomqvist:
Time Again

-TS/Festival Grape

Populárne články