Connect with us

Kultúra

Posledné jam session v Jazze

Published

on

Reklama

V piatok 24. septembra 2010 sa konalo v Art Jazz Gallery rozlúčkové jam session. Muzikanti Ondrej Botek, Andrej Urminský a Ján Gajlík, sa spolu s vernými fanúšikmi stretli na poslednom koncerte v stánku, ktorý v Piešťanoch vybudoval svojou aktivitou Jozef Dodo Šošoka. O pol jedenástej večer potom zbalili nástroje a presunuli sa do nových priestorov v Kursalone.

[singlepic id=4751 w=320 h=240 float=left]Domáce zoskupenie na čele s Ondrejom Botekom, ktorý stál za organizovaním podujatí v Art Jazz Gallery, gitaristom Andrejom Urmiským, ktorý ide študovať na prestížnu Kunst Universität v Grazi a kontrabasistom Jánom Gajlíkom, otcom úspešného klaviristu Tomáša Gajlíka, sa s nostalgiou dýchajúcim priestorom rozlúčilo prevažne džezovými štandardami. Smutný fakt, že niečo končí zjemňovala nádej, že niečo nové sa začína. Stalo sa tak po pol jedenástej večer, keď do Art Jazz Gallery prišiel s kyticou pre Ivetu Šošokovú Martin Ondko, ktorého firma prevádzkuje Kursalon, a všetkých srdečne pozval do nových priestorov, [singlepic id=4761 w=320 h=240 float=right]ktoré by mali byť novou mekkou džezu v Piešťanoch. V Kursalone potom Iveta Šošoková vyjadrila nádej, že sa na to všetko díva Dodo z džezových nebies, a že jeho duch bude prítomný aj v novom priestore. Ona sama sa o to snaží postupným preštylizovaním reštaurácie na džezový klub a pomôcť by tomu mali samozrejme aj premety a nástroje, ktoré patrili Dodovi Šošokovi.

Reklama

Prvý koncert v novom priestore v Kursalone sa uskutoční už tento piatok 1. októbra 2010 o 20.00 h. Hrať bude Ondrej Botek Trio v zložení Ondrej Botek – gitara, Marián Mišík – kontrabas, Dušan Rosenberg – bicie.

Autor: ht  Foto: hug(o)photo agency – Tomáš Hudcovič

Reklama

[nggallery id=171]

Populárne články