Connect with us

Kultúra

Pozvánka na Svet za oponou

Published

on

Reklama

Mníšky, vojaci, kurtizány a kňazi, krehké baletky, králi a otroci. K tomu hudobníci, inšpicienti a šepkárky, garderobieristi,maskérky, osvetľovači a kulisári. Prichádzajú večer čo večer, aby predviedli divákovi veľký zázrak menom divadlo. Kolekcia 25 fotografií Tibora Winklera poodhaľuje tajomstvo ich práce a vedie oko diváka do tajomného sveta divadelného zákulisia. Do sveta za oponou.

Fotografie vznikli v roku 2010 pri predstaveniach a skúškach Opery a Baletu SND: Aida, Turandot, Labutie jazero, Faust, Carmen, Orfeus a Eurydika, Narodil sa chrobáčik, Predaná nevesta, Čarovná flauta a Serenáda.

Reklama

Autorom je hudobník a fotograf Tibor Winkler, ktorý sa venuje najmä dokumentárnej tvorbe a tzv. street fotografii. Autor, člen orchestra SND, využil príležitosť nahliadnuť do najtajnejších kútov divadla a zdokumentovať dianie na scéne z uhlov pre bežného diváka neviditeľných.

Výstavu si môžete pozrieť vo Frapperii Kursalon v Piešťanoch od 3. do 24. októbra. Vernisáž sa uskutoční v nedeľu 3. októbra o 18.00 h.

Reklama

[singlepic id=4775 w=400 h=400 float=center]

Populárne články